-
Naprawa obiektywu
Od 2 lat jestem nie-szczęśliwym posiadaczem obiektywu Canona EF 24-105mm 1:4 L IS USM. Niestety od kilku tygodni mam z nim duży problem. Wszystko jest w porządku przy ogniskowej 24mm, jednak robienie zdjęć przy dłuższych ogniskowych jest niemożliwe. Na ekranie lcd pojawia się error 1(czyli wyczyść styki) jednak wyczyszczenie nic nie dało. Dodatkowo występują drgania soczewek nawet po wyłączeniu aparatu. Dopiero sprowadzenie ogniskowej do 24mm powoduje uspokojenie się obiektywu. Myślę że jest to problem z którymś z pasków. Proszę o pomoc w diagnozie oraz poradę gdzie rozsądnie mogę się z nim udać w celu naprawy. Dziękuję z góry za pomoc.
-
Temat powinieneś założyć w: Pierwsza pomoc - awarie, usterki
Na początek proponuje to: http://www.google.pl/search?q=napraw...x=&startPage=1
Jak już coś zdecydujesz wówczas dopytuj.
Pozdrawiam.
-
Tutaj jedyne co możesz usłyszeć to gdybanie ale skoro pytasz o adres to coż::
CSI Foto-Video Warszawa Żytnia 15 . Wbrew forumowym mitom ja jak do tej pory jestem zadowolony z ich usług.
-
Gdybać nie ma co, poleciał fleksik... Jakieś 400zł w CSI.
-
CSI to dobry serwis jeśli chodzi o naprawy ale nic sie od nich nie dowiesz dopóki nie wyślesz sprzętu :( Zawsze gdy konkretnie o coś pytam słysze sakramentalne "proszę dostarczyć sprzęt do serwisu" i na tym koniec.
-
Wyslij obiektyw do krakowa do Fotoserwis ,Czapskich 1.tel.124291028.W internecie sa rózne opinie nt tego serwisu ,ale ja i moi znajomi mamy tylko same dobre doswiadczenia.
Bardzo drogie, długie tele naprawionio mi tam w cenie ,gdzie autoryzowany serwis za sama wycene kosztów naprawy zaspiewał wiecej..