-
Czy wszystko ok?
Czy to co widac tutaj na zdjeciu: http://img214.imageshack.us/my.php?i...oto163a0am.jpg (chodzi mi o te plamki czerwona i zielona w prawej od lampy) swiadcza o czyms niedobrym? (np ze obiektyw ma syfa albo jakis odcisk?) Czy moze to jest normalne?
Ogolnie to mam wrazenie ze obiektyw mam np czysty (jak patrze golym okiem), ale jak na niego chuchne to widac pozostalosc a to po kropelkach, a to jakims palcy (tak jak mowie niewidoczne golym okiem!) pomimo czyszczenia nie bardzo mi sie daje to usunac? Czy ma to wplyw na zdjecia, np. moglo miec wplyw na zdjecie wyzej?
-
LOL te plamki to flary :mrgreen:
-
O ile dobrze kombinuję to to są refleksy świetlne.Jak światło pada na obiektyw pod odpowiednim kątem to takie coś się dzieje.Jeśli jest inaczej to niech mnie ktoś poprawi.
-
To jest zwykly blik, refleks swietlny. Moze swiadczyc o slabych powlokach antyrefleksyjnych na obiektywie. Miales zalozony filtr UV? Nie napisales tez jaki obiektyw.
-
Bez UV
No i obiektyw taki co to canon G6 ma :)
A moze jeszcze odpowiedz na druga czesc posta? :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez marks19
takie slady nie wplywaja w znaczacy sposob na zdjecia... musil bys zrobic testy... newet gdzies byl opis jak zrobic test przyklejajac sobie kawalek kartki na obiektyw...
-
Cytat:
Zamieszczone przez marks19
niewidoczne zabrudzenie nia maja wplywu na jakosc zdjec :mrgreen:
najwidoczniej takie refleksy swietlne w G6 to norma - TTTM ;)
-
Tutaj Problem Widoczny Jeszcze Bardziej
-
czlowieku co ty mowisz, jaki problem? co ty zarabiasz na fotografi zarowek?, kupiles sobie aparat zeby zarowkom robic zdjecia?. idz na miasto, do parku, do lasu, nad rzeke, na pole porob troche zdjec i zobacz czy masz problem czy nie? a nie bedziesz zasmiecal siec zdjeciami zarowek... paranoja
-
A ty czemu zasmiecasz siec swoimi postami i zakladaniem kont na takich stronach jak ta? :D