Trochę sportu z Tamrona 200-500.
Większość zdjęć ogniskowa 200 mm - kadry troszkę ciasne ale musiałem bronić miejsca wokół barierki ochronnej :]
1
2
3
4
5
6
7
Wersja do druku
Trochę sportu z Tamrona 200-500.
Większość zdjęć ogniskowa 200 mm - kadry troszkę ciasne ale musiałem bronić miejsca wokół barierki ochronnej :]
1
2
3
4
5
6
7
zdjęcia 1-5 : To, że kadry są ciasne nie przeszkadza tak bardzo jak to, że są centralne. Pojazdy wygladają na bardzo statyczne, nie widać na zdjęciach akcji, ruchu - nawet to panoramowanie nie za bardzo pomaga. Kiepskie tło.
zdjęcia 6-7 : zdecydowanie lepiej, widać ruch, dynamikę, odpowiednie tło, siódemka ciutkę za centralnie kadrowana, ale domniemuję, że nie było miejca.
Uważam, że do tego typu zdjęć nieodzowne jest pokazanie otoczenia, w którym odbywa się akcja, najlepiej w postaci szosy, ciekawych zakrętów, pachołków, widowni, nachylenia itp. Mamy wtedy pełen przekaz, a nie tylko "grę" jednego aktora. Pozdrawiam
poszukiwacz2006- zakrętów? to 1/4 mili, tam nie ma zakrętów :) te drifty na ostatnich 2 zdjęciach to chyba jakiś bonus do zawodów.
nie ma dynamiki i rywalizacji w tych zdjęciach, w ogóle nie widać, że to zawody. szersze kadry też by się przydały
motocykle jeszcze mogą być.. samochody mnie się nie podobają, właśnie za bardzo zamrożone jak dla mnie i za mało panoramowania żeby dynamiki im dodać i tło bardziej rozmyć.. zerknij na galerie kolegi KrzysiekRally:
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=51484
to takie zdjęcia żeby się na nich wzorować..
o widzisz ;) dało się ;)
ósemka super..
Niestety dysproporcja w mocach pojazdów i free-styling organizatorów powoduje, że takich zdjęć jest jak na lekarstwo. Ale będę apelował :]
8 najlepsza :D
Zastanawia mnie jedna rzecz w 8.
Skoro całe tło poza mustangiem jest pociągnięte to dlaczego koła są zamrożone...przecież też powinny się kręcić.
dokładnie, też widzę tu jakieś oszustwo:)