Witam,
jestem całkiem nowy na forum jak i w temacie fotografii, ale postanowiłem zaprezentować moje zdjęcia.
Pierwsze na początek wkrótce dodam więcej.
1.
Wersja do druku
Witam,
jestem całkiem nowy na forum jak i w temacie fotografii, ale postanowiłem zaprezentować moje zdjęcia.
Pierwsze na początek wkrótce dodam więcej.
1.
Początki ok, ale:
1. boli "centralność"
2. skóra jak dla mnie za "plastikowa"
Fajne oczy.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ale trochę chyba nieostre (te oczy).
1. Brak rozjaśnienia prawej strony obiektu.
2. Brak ostrości.
3. Obróbka landrynkowo-prosiaczkowa.
4. Nachalna winieta.
5. Kadrowanie "bezregułowe", a do tego nieciekawe.
6. Obiekt zdjęciowy bez krztyny doświadczenia w pozowaniu.
Cóż chłopie... Dobrze, że nie wahasz się pytać o opinię. Pamiętaj! To są bardzo subiektywne wnioski, które dostaniesz. Możesz, ale nie musisz się z nimi godzić. Walcz.
Pozdrówka
Za duzo fotoszopa za malo fotografii. Fotografia to m.in. swiatlo, kadr/kompozycja, chwila na szarym koncu obrobka. W Twoim zdjeciu jest w zasadzie tylko fotoszop. Majstrowanie w kompie zaslonilo cale zdjecie. Moglbyz zarobic obrabialac twarze do kolorowych czasopism (choc reka jest nieopracowana!).
Dalsza część, proszę nie zwracajcie uwagi na tło. :)
2.
To jest zdjęcie w kuchni i nic więcej - mimo urody i ładnej miny modelki.
Portret fotograficzny powinien cechować się świadomą kompozycją - tło powinno być albo neutralne albo wskazywać na dokonania modela, chyba że ta pani jest wybitną kucharką ;-)
Światło raczej też nie powinno dawać aż tak ostrych cieni na twarzy - albo powinieneś doświetlić albo zmienić ustawienie modelki no i kolor skóry taki bardzo nienaturalny.
Nie potrafię w zdjęciu portretowym nie patrzeć na tło.
Brzydkie, spierzchnięte usta.
Okej. Rozumiem...
Maks 800pix na boku..
Pomyślałem, że uaktualnię temat kilkoma zdjęciami. Liczę na konstruktywną krytykę.
Zdjęcia pomniejszone mój błąd.
3.
4.
5.
6.