Hej:) Mam okazję kupić w niezłej cenie "elkę" 17-40/f4 targaną ze Stanów. Nie ma z nimi jakiś kłopotów? I czy Żytnia nie wypnie się w razie czego na taki egzemplarz ?
Pozdrawiam Kochani, Teo.
Wersja do druku
Hej:) Mam okazję kupić w niezłej cenie "elkę" 17-40/f4 targaną ze Stanów. Nie ma z nimi jakiś kłopotów? I czy Żytnia nie wypnie się w razie czego na taki egzemplarz ?
Pozdrawiam Kochani, Teo.
Jak Ci to ktoś przywiezie to chyba tak. Wysyłanie to hmmmm...podatek VAT naliczają od wartości plus koszta przesyłki czyli cena + np. ok 70 USD za FedEx. Może się nie opłacaćCytat:
Zamieszczone przez Teo
Janusz
Ja wnioskuje z postu ze ten obiektyw juz jest albo tez ktos moze przywiesc. Problemow niema a na zytniej jak zaplacisz to ci wszystko zrobia.
nie zaplaci vatu jesli towar jest uzywany badz wyglada na uzywany (brak pudelka itd) - mozna je wyslac inna przyeslka np morską
Zaglądnij do archiwum; coś ludziska pisali o kiepskich parametrach optycznych tego obiektywu wywodzącego się z jakiejś określonej serii.Cytat:
Zamieszczone przez Teo
Jak dla mnie sprowadzanie szkla bez sprawdzenia to ruletka a w przypadku 17-40, 24-70, to bedzie rosyjska ruletka... co innego stalki, ktore omoze odwazylbym sie sprowadzic 'w ciemno'... zoomow bym nie ryzykowal... okazje czasami sa kosztowne
Przepraszam za offtop; Jacku, też nie możesz zasnąć? ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Dokladnie, lepiej nie ryzykowac, chyba ze masz bardzo dobra okazje i mozliwosc zwrocenia sprzetu gdy bedzie kiepski optycznie.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
rowniez sorry za offtop :-)Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
musial sobi etroche poczytac forum ale juz wstalem :-)
Ja tez wielokrotnie sie nad tym zastanawialem i wnioski sa takie:Cytat:
Zamieszczone przez Teo
- jak masz firme, to nie ma sensu, bo po odjeciu VAT-u cena taka sama jak w USA.
- jak nie masz firmy, to poszukaj sklepow (a jest ich kilka), ktore daja na sprzet gwarancje, a nie wystawiajac rachunku opuszczaja znacznie cene. Roznica wtedy robi sie niewielka w porownaniu do obiektywow sprowadzonych z USA. Z wyliczen wyszlo mi, ze warto dac np. przy 17-40L 300pln wiecej z gwarancja niz sprowadzac za 300pln mniej bez niej.