Hej! Kilka zdjęć z miejsca, które każdy fan modernistycznej architektury i klasycznej motoryzacji powinien odwiedzić :)
Wersja do druku
Hej! Kilka zdjęć z miejsca, które każdy fan modernistycznej architektury i klasycznej motoryzacji powinien odwiedzić :)
Pierwsze trzy zdjęcia chyba najlepiej oddają ideę tego miejsca - dynamiczna forma architektury w połączeniu z elegancją i sportowym charakterem eksponatów. Same eksponaty nieco mdłe, tzn. w sensie ich "wydobycia" obróbką (choć to pewnie skrzywienie po obejrzeniu tylu zdjęć reklamowych Porsche;)).
Odnośnie zewnętrznej bryły budynku - brakuje mi tutaj podkreślenia dynamicznych form betonowych monolitów i struktur przestrzennych przy pomocy mocniejszego światła dziennego lub nocnej sztucznej iluminacji.
Tak na marginesie: to nie jest architektura modernistyczna, współczesna owszem:)
Bardzo faje klimaty szczególnie 1, 5 , 8, 9. Architektura jak najbardziej współczesna i dość ciekawa jeśli chodzi o formę.
moze jeszcze jakies ciekawe foto masz??
mam jeszcze klika zdjęć samochodów z Porsche Museum, mogę kilka dodać
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
kilka zdjęć eksponatów w muzeum:
Miałem przyjemność wracać z Monachium do Zurichu ze znajomym jego Boxsterem i co mnie najbardziej zaskoczyło oprócz bólu pleców to spalanie - na autostradzie jak jechaliśmy 200-250 kmh to wyszło 10 litrów. W Szwajcarii na autostradzie gdzie max 120 kmh dozwolone - 8 litrów. WOW
Przed wyjazdem byłem jeszcze w fabryce na linii produkcyjnej, ale tam już nie można było robić zdjęć :( może też dlatego, że panowie podczas przerwy w pracy popijają zimne piwko :lol:
Architektura ciekawa, doprawdy robi wrażenie Dobrze technicznie nawet została przedstawiona. Ale tylko tyle jest ciekawych rzeczy na twoich zdjeciach.
Fotki samochodów w ogóle nie robią na mnie wrażenia. Ot takie strzały z jakiegoś muzeum.