Moje pierwsze fotki portretowe - Proszę o ocene i wskazówki
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Wersja do druku
Moje pierwsze fotki portretowe - Proszę o ocene i wskazówki
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
jedynie 3, reszta jest.... nijaka, ot po prostu zdjęcia w stylu, usiądź na ławeczce, zrobię Ci zdjęcie ;)
Ławeczka jest jedynie na 7. Co rozumiesz przez pojęcie nijakie (złe kadry, obróbka, światło, głębia, modelka)
Też mi się zdaje, że 3 najlepsza, ale… to zasługa modelki
Zwracaj uwagę na tło. Te wszystkie kraty, odrapane ławeczki, itp. za bardzo odwracają uwagę.
Na 1 i 2 włosy są w totalnym nieładzie
Na plus widzę kontrolę światła. To już coś :-)
Na pierwszym i drugim akurat wiało jak diabli a niełąd w tym przypadku mi akurat się podoba. Co do ławki niestety nie było lepszej :). To są zdjęcia plenerowe więć czyste idealne tło to raczej w studiu. Jak wspomniałem to moje pierwsze fotki, a nad nastepnymi postaram sie więcej popracować.
Bynajmniej, nie chodzi mi o to, że ławeczka jest odrapana. Raczej o to, jak jest skomponowany kadr, niechlujnie, co sprawia wrażenie przypadkowości.
4. To np. kojarzy mi się z sytuacją: patrz jakie ładne kwiatuszki, przykucnę, a Ty zrób mi zdjęcie ;) Oczywiście trochę przesadzam, ale to la lepszego zrozumienia.
w 5. po co ta fontanna z tyłu?
3. Dla mnie to zdjęcie jest o włosach tej pani.
Po prostu, zdjęcia ze spaceru, dla kogoś kto tam był, mogą być ładne, dla mnie, postronnego widza nic nie wnoszą
wisienia nie przejmuj sie krytyka ;) tak to forum dziala
3 bardzo fajna, 1 i 2 za niebieska jak dla mnie (moze balans zle ustawiony?)
3 bardzo ładne reszta dużo gorsza.
Chyba najważniejsze to to żeby jakoś skorzystać z krytyki, poprawiać się i dążyć do ideału|