Obecnie uzywam 7.0 i powiem szczerze ze nie mialem jeszcze do czynienia z CS2. Dlatego chcialbym sie dowiedziec,czy roznice pomiedzy tymi wersjami sa az tak duze ze warto by bylo zdobyc nowsza wersje czy raczej dac sobie spokoj?
Wersja do druku
Obecnie uzywam 7.0 i powiem szczerze ze nie mialem jeszcze do czynienia z CS2. Dlatego chcialbym sie dowiedziec,czy roznice pomiedzy tymi wersjami sa az tak duze ze warto by bylo zdobyc nowsza wersje czy raczej dac sobie spokoj?
CS2 zre duzo pamieci, wiec jesli nie musisz to sie nie pchaj. przy 512MB ciezko sie w nim pracuje
no tak,ale oprocz tego ze ma wygorowania sprzetowe to czy ma jakies inne "zalety"?
o ile wiem najnowsze wersje ACR nie chodza z PS 7.0. a akurat z mozliwosci ACR duzo korzystam, wiec to jest dla mnie dosc wazne.
z innych rzeczy, to nieco wiecej narzedzi fotograficznych w CS2. symulacje filtrow fotograficznych (kompensacyjnych, konwersyjnych, kolorowych), smart sharpen. dla potrzebujacych jest Merge to HDR (laczenie bracketowanych ekspozycji)...
czego nie ma w PS 7.0 co bys koniecznie potrzebowal?
Wielkie dzieki akustyk!O to wlasnie mi chodzilo. Jednak przerazaja mnie te wymogi pamieci bo dysponuje tylko 512.
Potwierdzam - obecnie mam w kompie stacjonarnym też tylko kostke 256@333 i jakoś daje rade. Chociaż fakt, czasem zdarza mu się zmulić - dlatego teraz używam albo wszystkich programów, albo PS'a :) Chociaż PS + Opera + OE + Winamp też jakoś dają radę, lecz tu już mamy wyraźnie widać wolniejszą prace :)Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
opalcie ACDSee, ZoomBrowsera i szopke CS2 z konwersja RAW-ow na raz... :(
akustyk: a czy najnowszy ACR pójdzie z PS CS? Mam 512 MB, stąd też mam poważny opór przed upgradem do CS2
niestety, nie wiem. moze sprobuj sciagnac, zainstalowac i daj znac:Cytat:
Zamieszczone przez gazwx
http://www.adobe.com/products/photoshop/cameraraw.html
A nic się nie stanie? :)
Timeo Canonians ... ;)