Mam pytanie o BEAUTY DISHA zasadniczo czy jest różnica w świetle pochodzącym z Disha 42cm a 50cm(białym). Zastanawiam się nad kupnem róznica w cenie 100 vs 150zł i nie wiem co wybrać. Będzie mi służył do portretów jak i doświetlania całych postaci.
Wersja do druku
Mam pytanie o BEAUTY DISHA zasadniczo czy jest różnica w świetle pochodzącym z Disha 42cm a 50cm(białym). Zastanawiam się nad kupnem róznica w cenie 100 vs 150zł i nie wiem co wybrać. Będzie mi służył do portretów jak i doświetlania całych postaci.
Zasadniczo nie wiem czy zadałem głupie pytanie czy trudne do odpowiedzi.
Zasadnicza może i nie , ale całkowicie usprawiedliwiająca te 50 pln więcej, osobiście kupująć "słoneczko" szarpnąłem sie na 70 cm i jestem zdowolony ze swej decyzji, dzięki większej średnicy jest bardziej uniwersalny, szczególnie lubie go używać jako źródło górnego swiatła, dzięki szerokiej wiązce swiatła świetnie się spisuje w tej roli.
Używacie BD z plastrem miodu?
Widzę w ofertach właśnie taki modyfikator, który dość sporo kosztuje i też zastanawiam się czy kupić go z nim czy też bez?
miodem zawęzisz spread
:P
a co to znaczy po normalnemu , bez grypsery ?
bo chyba nie o to chodzi ;-) http://www.google.pl/search?hl=pl&so...zukaj+w+Google
Ok. dzięki. Jeszcze jedno , czy plaster ma wpływ na zmiękczenie światła ?
im mniejszy grid na modyfikatorze tym ostrzejszy cien na krawedziach
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
mam na mysli male dziurki w jego konstrukcji
Uzywałem disha 42cm z gridem bardzo fajnie "kieruje" światło, nie rozchodzi sie na boki.
W takim razie 50cm trzeba zamówić.