1.
2.
3.
4.
5.
Wersja do druku
Fiu, fiu :mrgreen:
Jestem pod wrazeniem. Nastepnym razem - az sie prosi zabrac ze soba swieza roze i reczny spryskiwacz ;-)
Fajna seria.
Podoba mi się 3 i 4. Mam bliskie skojarzenia z 1 do Medal of Honor :-D
Skłania do refleksji, i chyba o to chodzi w tym reportażu? (no właśnie, tam bym umiejscowił tą serię zdjęć).
Technicznie to co najwyżej bym popracował nad obróbką, bo na kontrastowych krawędziach powstaje efekt lekkiego "halo" (#1, takie mam wrażenie). Przytłumiona, szara tonacja zdjęć dobrze oddaje ducha miejsca - trochę bym spróbował ją ujednolicić.
Efekt "halo" jest celowy i nie oszczędzałem LR pod tym względem (clarity poszedł bardzo mocno w lewo). Nie będę opowiadał, co to miało znaczyć - ale było zamierzone.
Dzień był dzisiaj wiadomo jaki, ale dobrze "grał" z atmosferą miejsca. Właściwie, to wzmocniłem jego efekt - próba ruszenia w drugą stronę nie wchodziła moim zdaniem w rachubę.
Podobają mi się.
sorry, ale wy poważnie..?? obróbka też..?? czy tu zaczyna się NK czy ma być konkretny komentarz..?? zwłaszcza pierwsze zdjęcie bo raeszta wygląda jak surówki i wcale nie oddaje miejsca. Mariuszj nie jesteś nowy na forum więc należy ci się chyba szczera krytyka:
1. co porobiłeś że to zdjęcie jest skopane takimi poświatami niby gradientami, niby winietami - sam nie wiem czym, bo kadr mógłby być dobry
2.nie przedstawia praktycznie nic ciekawego
3.też winieta- winieta nie zawsze pasuje
4.słaby kadr, i naśmiecone
5. znów mocno widoczny nałożony gradient
nie gniewaj się, ale jak czytam te komentarze to jakbym wszedł na NK.
zaraz mi się znów posypią gromy na głowę
Panie i Panowie, pax :)
Marek, dzięki za uwagi - na krytykę liczyłem, bez niej nie będzie poprawy w przyszłości.