Kilka pstryków z Glendalough w Irlandii.
Jakoś niezbyt mi do tych klimatów pasowały "soczyste" barwy więc...
Hmmm, :roll: a może lapiej całkowicie B&W???
1.
2.
3.
4.
5.
Pozdrówka!
Wersja do druku
strasznie ciezkie te zdjecia..i slaba konwersja do bw
No w końcu są Twoje foty na CB dziobolek ;-)
Ogólnie jakoś fotki są bo są. Obróbka mi nie leży osobiście. Zdjęcia mdłe w wyrazie. Najbardziej podchodzą mi kadry: 1 i 3 (choć na 3 szkoda uciętej z prawej strony płyty).
No trochę muszę się zgodzić, że ciężkie, wydaje mi się, że za ciemne.
Trochę za mało się ruszasz; dużo zdjęć jednego miesca, te same motywy tylko z innym zoomowaniem. Może ten obiektyw 18-200 tak rozleniwia?
Ale okolica b. ciekawa.
Zapodaj coś jeszcze.
"[dziobolek] Pstryk i...", no właśnie.
Co dalej?
Po pierwsze: zdjęcia za ciemne. Lubię takie klimaty, ale tutaj brakuje szczegółów.
Po drugie: proponuję bardziej selektywne podejście do głębi ostrości. Np. zdjęcia 2 i 3 są ciekawe, ale pierwszy, drugi i trzeci plan są ostre, co powoduje, że wszystko zlewa się ze sobą.
Druga seria bardziej mi się podoba, ale znów brakuje mi małej GO i trochę za ciemno.
co mi się wydaje dobre?
dobre mi się wydaje miejsce, temat i pomysł z oszczędnym zastosowaniem kolorów, chyba lepsze rozwiązanie niż całkowite cz-b.
a co mi się wydaje skopane?
wszechobecny chaos, zupełnie tak jakby fotografujący zachłysnął się panującym klimatem i stracił kontrolę nad tym co fotografuje...ale nie przejmuj się tym co napisałem, kolego dziobolek to moje przypuszczenia wynikłe z moich popełnionych błędów ;-)
Pozdrawiam.