witam.czy ktoś może mi doradzić który obiektyw stało-ogniskowy szerokokątny wybrać do canona 50d.szukam czegoś do krajobrazu,wnętrz.
Wersja do druku
witam.czy ktoś może mi doradzić który obiektyw stało-ogniskowy szerokokątny wybrać do canona 50d.szukam czegoś do krajobrazu,wnętrz.
jaki budżet?
10-22 i będzie zadowolony. Ewentualnie tokina 12-24 dobrze spisywała sie optycznie na 400d
kup rybie oko 8mm i rób zdjęcia wnętrz, powodzenia
canon 15-85:p
Klasyka pod aps-c czyli sigma 10-20 jak nie stać Cie na canona 10-22,sigme miałem jak posiadałem system nikona,byłem bardzo zadowolony zarówno z obrazka jak i z samego obiektywu i jego wykonania....a jak chcesz szeroko,jasno i pancernie to tokina 11-16 2.8
Ewentualnie jak ktoś chce jeszcze szerzej (i stać go na to) - Sigma 8-16 F4.5-5.6 DC HSM.
Pozdrówka!
Tylko że tu jest problem z mocowanie filtrów ani polar zwykły ani system cokin,a jednak to sie przydaje jak chcemy zrobić fajny krajobrazik,niby można to obejsc wielokrotna ekspozycja,ale mi by się w to nie chciało bawic i robić 5 klatek żeby z tego zrobić jedno zdjęcieCytat:
Ewentualnie jak ktoś chce jeszcze szerzej (i stać go na to) - Sigma 8-16 F4.5-5.6 DC HSM.
w ogole nikt nie przeczytal tresci 1 posta. ma być stałka. do krajobrazu i wnetrz:)
w tym przypadku sigma 20/canon 20.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
albo samyang 14