Ciekawy jestem co montujecie dodatkow - filtry,obiektywy :) ???
A moze jakies wlasnorecznie zrobione przejsciowki ?
Wersja do druku
Ciekawy jestem co montujecie dodatkow - filtry,obiektywy :) ???
A moze jakies wlasnorecznie zrobione przejsciowki ?
Witam
w A60 miałem tulejke i filtr UV 52mm firmy King, oraz telekonwenter DRT-20 tej samej firmy. Nie polecam zakupu tego telekonwentera, 2,0x to optymistyczna teoria - w rzeczywistosci ma ok 1,3x + duże aberacje na dużych otworach przysłony.
pozdrawiam Jacek
A czemu tylko do A60/70/80 ???
Seria G sie nie liczy? :P
Ja w G3 mialem tulejke Lensmate, filtr Hama Skylight i telekonwerter Kenko KNT 2x . Zdecydowanie polecam ten telekonwerter. ma prawdziwe 2x a nie to pseudopowiekszenie Kinga ktore jest 1,3x - testowalem oba telekonwertery (a nawet Tiffen megaplus, niestety winietuje w calym zakresie i sie nie nadaje - gwint 49mm).
Telekonwerter Kenko dostepny na www.lensmateonline.com .
Niech ci bedzie - poprawilem temat :oops:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Ja na moim G3 mam Polaryzacyjny Kinga i UV Hoyo do tego Raynox DCR-6600 PRO na wide i Raynox DCR-1850 PRO na tele
Pozostale "nasadki" masz bdb jakosci ale tego polarka Kinga to sugerowalbym wymienic rowniez na Hoye by nie rownac w dol jakoscia zestawu :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez mroczny
ZObaczę co da się zrobić w nadchodzącym miesiącu, bo fundusze nie pozwalają na dowolne wymiany :) Dzięki za sugestię, pogoda narazie i tak nie pozwala na jego wykorzystanie. Może podałbyś jaką propozycję ciekawego efektu? Gwiazdki czy X3 :?:Cytat:
tego polarka Kinga to sugerowalbym wymienic
A na cholere?Cytat:
Poszpanowac? Pocykac fotki? Lepiej porob fotografie :P . Filtry efektowe wg mnie psuja zdjecie - lepiej niech bedzie tak jak je oko widzi a nie jak je filtr zepsuje.
A jak sie uprzesz to o wiele latwiej i taniej filtrem/actionem w Photoshopie zepsujesz zdjecie niz nakrecanym filtrem.
Ja uważam, że filterek typu X3 jest całkiem przydatny, a w ps to się człowiek naklika, naobraca naobrabia i czasem wynik jest jeszcze bardziej tragiczny niż na początku. Ja tam klikać za dużo nie lubię, a są czasem ekspozycje gdzie w/g mnie się taki filtr przydaje. No nic, pytałem to mi się dostało, choć za bardzo nie wiem za co. POZDRAWIAM!Cytat:
A na cholere?
Poszpanowac? Pocykac fotki? Lepiej porob fotografie
Ale latwiej wrocic do obrazu pierwotnego po uzyciu PS niz po nalozeniu filtru na obiektyw i zrobieniu zdjecia juz na dzien dobry filtrowanego.Cytat:
Za szpanerska i kiczowata chec psucia zdjec filtrami efektowymi :?Cytat:
mi się dostało, choć za bardzo nie wiem za co.