Chciałabym założyć własną galerię internetową, trochę bardziej profesjonalną niż Picassa czy Carbonmade.
Nie bardzo znam się na kodach HTML .
Chciałam założyć na Prv.pl ale nie mam pojęcia od czego zacząć :oops:
Jakieś pomysły ??
Wersja do druku
Chciałabym założyć własną galerię internetową, trochę bardziej profesjonalną niż Picassa czy Carbonmade.
Nie bardzo znam się na kodach HTML .
Chciałam założyć na Prv.pl ale nie mam pojęcia od czego zacząć :oops:
Jakieś pomysły ??
prv jest zapchane reklamami jeśli myślisz o darmowym koncie, mam nie polecam, często problemy przy wgrywaniu plików, no i htmla wypadałoby znać.
a ownlog.com ? na stronie praktycznie mozna wszystko zrobic, tylko trzeba miec wlasny serwer na fotki i kase na sms za 3,66 czy tam ile
wordpress
jezeli nie znasz sie na html to odpusc sobie bo poprostu nie wyjdzie ci to jak chcialabys, chyba ze :
-zapiszesz sie na kurs
-poznasz bardzo dobrze photoshopa lub gimpa w zakresie grafiki
-poznasz zasady usability
-zaczniesz ja pisac i sklejac
za dlugo potrwa to, polecam zobaczyc wordpress mozna to wszystko bardzo fajnie zorganizować,
z tanich hostingow polecam cal.pl - chyba 30zł/rok najtaniej
z prostych sposobow na strone: joomla, wordpress, drupal
do 40$ mozesz kupic sobie jakis fajny design strony pod te CMS'y
mozesz tez na google poszukac generatorow galerii.
Z tanich hostów polecam BOO.PL 8zł/3 miesiące
Nie znasz kodu html ? zrób sobie strone w photoshopie tak jak ja...
no i w sumie google.pl
http://www.jakzrobicstrone.pl/jakzaczac.php
tona informacji :)
Wez jakis tani hosting, popros kogos zeby zainstalowal ci WordPressa (wiekszosc slubnych na tym ma strony), poszukaj jakiegos ladnego szablonu do tego i jazda..
Dajcie spokoj z tanimi hostingami. Kiedy rewelacyjny byl ovh ale juz nie ma tam konta za free :(
Kup sobie na serwer i domene. Oplacasz raz na rok wiec nie powinienes odczuc tego za bardzo.
Co do strony WWW - zlec to ludziom, ktorzy znaja sie na tym :)