http://optyczne.pl/3288-nowo%C5%9B%C...rShot_G12.html
Wersja do druku
W nowym canonie nie ma nic czego by nie zmienil nowy soft ;) i czego konkurencja nie miala juz rok temu.
Najistotniekszy element- bardzo przecietny objektyw nie zostal zmieniony. Przecietny LCD przecietna szybkosc i marketingowy belkot iso 32000 juz chce to widziec ;-D chyba przy ograniczonej rozdzielczosci do 1000 pixseli ;) Niby HD ale 24 klatki ;) Jak gdzies ktos pisal canon wroci do klasyki lini G na poziomie G5,6 przy modelu G25 do tego czasu nabija klijentow w butelke pseudo nowosciami.
Który aparat Sony/Nikon czy inne BSI ma szkło 28-140 z rawem i regulowanymi kontrastem/ostrością w jotpegu?
Dla niektórych wystarczyłoby gdyby byl uszczelniony ;)
Podziękuj tym, którzy to wciąż (czytaj po debiucie m/43) kupują.
Już ze 2 lata temu pisałem, że wpierw zabrali uchylny ekran przy bodaj G6, żeby triumfalnie go zwrócić użytkownikom podczas premiery Gxx i piać z zachwytu jakich to nowości miłościwie nam panujący nie zaserwowali...
No ale to w końcu nikt inny jak nie Canon słynie w serwowaniu ulepszeń w najszybszym w branży tempie :)
Ten nowy canon to niezla porazka. Nie chce sie nawet pisac dlaczego kazdy kto umie czytac specyfikacje chyba zrozumie.
poza tym ten aparat jest brzydki :) (moim zdaniem) wygląda jak model przed paru ładnych lat
szału nie ma. mogliby dać blutacza i programik na komórkę do sterowania i byłby hit :-)
A ja marzyłem o matrycy cmos i 24mm f 2.0... :(
Dzisiaj te lepsiejsze kompakty mają ogniskową od 24mm i jasność 1,8-2,0.
Canon widocznie do nich nie należy...