co lepiej wybrac - konkretny zestaw do wyboru
Witam,chcialbym uzyskac pomocy.Korzystałem do tej pory z zestawu 400d+kit IS+50 1.8 .Z zestawu bylem srednio zadowolony,jedynie ze wzgledu na BARDZO kiepsko działający AF w porównaniu do innych puszek,również Nikona.Z racji przybytku gotówki mam zamiar kupić nowy zestaw,dość uniwersalny.Interesuje mnie głownie fotografia ludzi,sesje,studio,plenery,spacerzoom,ale z czasem i doswiadczeniem myśle też by spróbować swoich sił na jakiś studniówkach,imprezach,może weselach.Chciałbym dokonać wyboru z poniższych opcji,które przemawiają do mnie rozsądnym stosunkiem ceny i jakości:
50d , 5d
17-40 , 24-105
50 1.4 , 85 1.8 , ewentualnie moge zostawić 50 1.8
W przypadku tych puszek i obiektywów nie miałem możliwości sprawdzenia żadnego obiektywu pod cropa i FF jednocześnie,dlatego też ciężko dokonać mi sensownego wyboru jeśli chodzi o zakres ogniskowych jak i czy postawić na jakość obrazka FF i raczej nowszą puszke z mniejszym przebiegiem i lepszym Af,na punkcie którego zrobiłem się bardzo wrażliwy.(5Dmk2 jeszcze dla mnie za droga)Może macie więcej sensownych propozycji?Ciekawi mnie fakt,że prędzej czy później każdy przesiada się na FF,nawet stare i z ogromnym przebiegiem...daje to dużo do myślenia,bo inaczej pewnie dawno bym się zdecydował na 50d. Jeśli chodzi o cene to chciałbym sie zamknąć w ~8tys.Lampa-będzie 430ex.W bardzo dalekiej przyszłości marzy mi się dokupic do posiadanego zestawu 24L i 70-200 2.8IS. Sory,że tak sie rozpisałem,ale nie jest to dla mnie byle zakup i wole go dobrze przeanalizowac by być na długo zadowolonym. :roll: