Jaka polecacie Lampe do reporterki... zwłaszcza zdjęcia z koncertów.. mam canona 1000d obiektyw głownie sigma z APO 70-300mm no i kit 18-55. dzieki za pomoc..
Wersja do druku
Jaka polecacie Lampe do reporterki... zwłaszcza zdjęcia z koncertów.. mam canona 1000d obiektyw głownie sigma z APO 70-300mm no i kit 18-55. dzieki za pomoc..
Mocną.
Jakąś przenośną studyjną, moc 600-1000Ws + okta 180 :mrgreen:
A tak serio weź 430ex/580ex w wersji I lub II to już zależy od Twoich funduszy ;)
Zdjęcia z koncertów lampą będziesz palił?
Stracisz dużo klimatu. Do takiej reporterki tylko jasne stałki.
a właśnie zapomniałem dodać ile zł mam do przeznaczenia.. jest to między 500-600 zł
panmateusz.. dzieki za elokwentną odpowiedź :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
tylko że jasne stałki kosztują więcej niż lampka.. a jak na razie nie mam więcej niz 700 zeta..
Za tą kase nie kupisz nic nowego o przyzwoitych parametrach. Warto szukac używnej 430
Używaną 430 EX za 600 PLN kupisz bez problemu. 580 trochę droższa. Pytanie czy warto dopłacać? Na koncerty to ani jedna ani druga. Poza tym nie wiem, jakie koncerty masz na myśli. W przypadku większości imprez biletowanych i tak nie wniesiesz lustrzanki, tym bardziej z lampą, a na imprezach otwartych, jak przywalisz lampą, to tak jak pisano wyżej - zepsujesz klimat foty. Pozdrawiam.
a jeżeli chodzi o lampy nie systemowe??
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
lampę z lustrzanką wniosę.. ponieważ mam legitymację załatwioną..
Napisałem powyżej, poszukaj jakiegoś Nissina, Metza, tudzież inną Sigmę :)