-
Problem z Sunpak 4000af
Witam, po długiej nieobecności na forum postanowilem na pisac...
mianowicie posiadam lampę do Canon Sunpak 4000AF.
Problem polega na tym, że lampa ładuje się poprawnie, wszystko działa ale nie błyska...
nie wiem czy to palnik czy coś innego. nie działa nawet wyzwalanie z przycisku Ready.
Lampa działała poprawnie przed podłączeniem do Eos'a 350D.
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem??
Pozdrawiam.
-
Czyściłeś już może styki lampy i gorącą stopkę ???
-
tak, czyscilem wszystko... mysle, ze to bedzie cos z palnikiem...
w pon. zawioze ja do elektronika.
-
Czy lampa po wypięciu z sanek działa? I jedna istotna sprawa: ten Sunpak współpracuje z analogiem. Z cyfra niestety już nie. Nawet w ustawieniach manualnych. Wiem co pisze, mam taką samą i do 400D musiałem kupić taką, która współpracuje z cyfrówką
-
Niestety nie działa po wypięciu z sanek. Nawet z Eosem 1000D nie działa, a działała... Nie działa nawet po przyciśnięciu Ready który wyzwalał błysk bez aparatu.
-
No to masz na 100% walnięta lampę/palnik, nie jest to sprawa współpracy.
tomko66 z cyfrą będzie błyskała, ale bez automatyki.
-
ciekawe jest to, że i ustawienia zoom i przycisk ready się swiecą. Ready nawet po wcisnieciu gasnie, jednak bez skutku bo znów się zapala. No nic... oddam ją do znajomego elektronika - moze on cos poradzi. jak nie, to prosilbym o jakies namiary na serwis. znalazlem ostatnio na allegro taka sama lampe za 170 wiec jak tej sie nie da naprawic, to kupie inna... a jakas musze miec, choćby do Eos'a 1000D
-
aligator16, z moim Canonem 400D nie błyska, nawet bez automatyki. viTo, zadzwoń tu i zapytaj, do Opola masz niedaleko FOTO MIESZKO. SPRZĘT FOTOGRAFICZNY, NAPRAWA
*
Polska KS. ŚCIEGIENNEGO 7
45-709 OPOLE , OPOLSKIE
Telefon: (077) 4574667
-
ok, w poniedziałek postaram się zadzwonic... w sumie to do Opola mam jakies 45 km wiec nie jest daleko...
Dzięki za info.
Dam znac jak sie cos uda...