Witam
Wczoraj pierwszy raz odważyłem się robić całą uroczystość bez lampy i uczyć sie obrabiać po tym zdjęcia. Co myślicie o takiej obróbce Co poprawić ?
1
2
3
Wersja do druku
Witam
Wczoraj pierwszy raz odważyłem się robić całą uroczystość bez lampy i uczyć sie obrabiać po tym zdjęcia. Co myślicie o takiej obróbce Co poprawić ?
1
2
3
Na 1) widać na nogawkach garnituru zielone blinki od świateł w kościele. Mam wrażenie, że twarze są ciut zielonkawe...(szczególnie ostatnia z prawej strony)
Na 2) bym dodał pomarańczy na twarzy dziecka (wiem, że pewnie różowe było w oryginale ale myślę, że ciut mniej różu, a więcej pomarańczy by sprawiło, że dziecko wyglądałoby zdrowiej :) )
Ogólnie zdjęcia odnośnie obróbki mi pasują, są lekkie i rozświetlone, tylko chyba 1 i 3 lekko zażółcone. W zasadzie to wyszukiwałem mankamentów i jedyne co, to te blinki uważam, że są istotne - reszta OK.
Jak dla mnie wygladaja ok. Jasne i przejrzyste, kontast ok. Na 3 chyba troche za pomaranczowo.
Staram się coś zmienić w swojej dotychczasowej obróbce i mam nadzieję, że kilka dni walki coś spłodzi :-)
To co zaprezentowałeś można śmiało pokazać klientowi - będzie zadowolony.
Tylko ja taki ambitny jestem i widzę, że coś np nie gra w ostatnim zdjęciu, ale do końca nie mogę dojść jak poprawić :-)
Jak już koniecznie chcesz je poprawić, to dorób chłopu uśmiech, bo wygląda jakby go na ścięcie prowadzili :)
ps. Ja tak będę jutro na obronie wyglądał :]
Moim zdaniem kolorystyka jest położona. Za żółto. Ale co ja tam się znam.... :)
pozdrówka
1) krzywo.
Jak dla mnie było za jasno (ale się nie znam) i leciało w jedną stronę.