Moi drodzy mam ogromny dylemat... co wybrać: Canon EOS 550D + 18 - 55 mm IS czy Canon EOS 500D + 18-135 mm IS ? Proszę Was o radę... Pozdrawiam Gorąco :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
bądź może: Nikon D5000 18-105 VR Kit
Wersja do druku
Moi drodzy mam ogromny dylemat... co wybrać: Canon EOS 550D + 18 - 55 mm IS czy Canon EOS 500D + 18-135 mm IS ? Proszę Was o radę... Pozdrawiam Gorąco :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
bądź może: Nikon D5000 18-105 VR Kit
A potrzebujesz kręcić filmy ? Proponuje 50D cena troszke wyższa a sprzęt prawie półprofesjonalny . Nikon D5000 to troszkę niższa pólka jesli już to minimum D90.
kajko5, nie potrzebuję kręcić filmów, aparat chcę jedynie do robienia dobrych, wyraźnych zdjęć, taki abym mogła się nim troszkę cieszyć a nie od razu zmieniać, bo będzie niewystarczający...
Musle ze wszystko jedna ktora z tych dwoch propozycji zrealizujesz. Zdjecia z obu tych zestawow beda bardzo podobne. Ja osobiscie radzilbym kupowac najnowszy model. I duzo fotografowac po pewnym czasie zobaczysz co Ci brakuje. Najczesciej to beda nowe lepsze obiektywy rozne w zaleznosci od tego jake ujecia Cie najbardziej interesuja.
500d+18-135IS
Jeden i drugi dobry. Kwestia ogniskowych jakie potrzebujesz.
Jestem za 550D + C18-55 IS, potem (w przyszłości) możesz dorzucić coś dłuższego
np. C55-250 IS lub jeśli finanse pozwolą C70-200 L F/4.
Poza tym mam nadzieję że znasz temat - http://canon-board.info/showthread.php?t=64290.
Pozdrówka!
dziękuję za pomoc...poczytam i dokonam wyboru... Pozdrawiam
przede wszystkim zapomnij o 18-135 IS; chyba ze chcesz w bloto kase wyrzucic; powaga