Czy może ktoś polecić relatywnie taniego magika od obiektywów ze śląska?
Wersja do druku
Czy może ktoś polecić relatywnie taniego magika od obiektywów ze śląska?
Padła mi lampa. To jest jakaś stosunkowo tania chińszczyzna (Tumax DPT386AFZ) - ale już taka z ETTL. Padł "zoom" - palnik w środku zablokował się w pozycji jak dla szerokiej ogniskowej (30 mm). Przy próbie regulacji ogniskowej w aparacie lampa usiłuje dostosować zoom - i nie może, palnik stoi, słychać energiczne warczenie.
Niestety, lampa jest już po gwarancji. Czy znacie jakiś sensowny (a nie najdroższy na świecie) serwis w Warszawie lub okolicy, który by się czymś takim zajął? A może ktoś z szanownych forumowiczów zechciałby (za pieniądze, rzecz prosta...) coś takiego naprawić? Bo ja to niestety laik jestem jeśli chodzi o elektronikę etc...
Zależy mi, żeby to zrobić przed lipcem...
Po pierwsze - przepraszam Autora wątku za pomyłkę: chciałem założyć nowy wątek, a omyłkowo dodałem mój post jako odpowiedź. Za chwilę przeniosę ten post do nowego wątku.
Po drugie:
Pzyjacielu, czy sądzisz że gdybym potrafił "sobie zrobić bez problemu", to zawracałbym ludziom głowę na forum?:roll:
Nie, nie potrafię. Nie znam się na elektronice ani mechanice precyzyjnej, nie mam nawet w domu śrubokrętów z końcówkami którymi mógłbym toto rozkręcić. Szukam _fachowca_ (choćby amatora).