-
Sterowanie głosem u Canona
-
Jasne. Mówisz "ser" i aparat robi zdjęcie. Nie potrzeba samowyzwalacza jak również aparat będzie w stanie sam zrobić zdjęcie na którym ludzie się nie uśmiechają.
-
Wyobraziłęm sobie grupkę fotoreporterów którzy krzyczą do swoich lustrzanek :D
-
Ja sobie wyobraziłem jeszcze więcej : gdy fotografowie krzyczą do gwiazd TV ich imiona, by zwrócić na siebie uwagę, aparat rozpoznaje imię i dobiera odpowiedni Picture Style i w przypadku Leppera - WB :D
-
Ja tu bardziej widze sytuacje gdzie jeden cfany wylacza to sterowanie dzwiekiem, podsluchuje wczesniej jak inni "rozmawiaja" z migawka. A pozniej podczas "ogolnego szalu" krzyczy by innym caly czas aparaty slepo klepaly, samemu bedac tym jedynym z dobrymi zdjeciami :P
Do czego to dochodzi :P Jak polacza wykrywanie twarzy z opcja automatycznego ustawiania glebi ostrosci by wszyscy na zdjeciu byli w glebi to bedzie bardziej pozyteczne :D
-
ciekawe czy dorzucą też "czarną skrzynkę", którą potem będzie można odsłuchać? ;-)
- migawka: 125
- przysłona: 4
- Iso: 200
- pstryk!
...
- gniot
- usuń.
-
To może automatyczna edycja krzywych min na uśmiechy? Fotografowanie klas szkolnych stanie się prostsze...
-
i teraz będzie słychać na ulicach jak ludzie mówią do aparatu "pstryknij słit focię" ...