Kilka zdjęć z kita (i do kitu).
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Wersja do druku
Kilka zdjęć z kita (i do kitu).
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
najbardziej podoba mi się 6 (piękne światło, szkoda, że nie szerzej), później długo nic i 2 (pokombinowałbym z B&W)
6. bardzo ładne, ale mnie się też podoba 8. - ma klimat i 10. Na 9. chyba bym trochę inaczej wykadrował (tak, żeby ten łuk był cały).
Dziękuje za odpowiedzi.
Co do szóstego zdjęcia, to niestety nie wyglądało tak naturalnie. Był to zwykły angielski dzień. Dokładnie to wyglądało tak:
A z tym co napisał Janhalb zgadzam się. Wyglądało by zapewne ciekawiej. Gdyby nie nowoczesne budynki użytkowe, które by weszły w kadr. Lepiej chyba trochę niedosytu niż totalny niesmak.
Przy okazji jeszcze dodam coś czarno-białego:
11
jak dla mnie zbyt duża ingerencja w zdjęcia a dokłądniej jeśli mozna:
1. niebo ekstra fajne zywe kolory czego zabrakło na budynku moim zdaniem jest zbyt mdły
4. co się stało z niebem??
6. elegancko tutaj jest super
7. jak dla mnie troche przy ciemno i strasznie widać niedociągnięcia na granicy nieba
8. fajnie klimatycznie
9. podobnie jak na 7
10. ciekawe jak by wyszło jaśniejsze
11. nie chce być niemiły i zeby mnie źle nie zrozumiano ale ja tutaj nic nie widze.. :/ mniej psa bo naprawde to nie wygląda jak zdjecie
mam nadzieje ze nie wyszło zbyt chamsko bo nei o to mi chodziło moze masz inny pogląd na fotografie ale ja widziałbym to troche inaczej :)
no i jak dla mnie to więcej treningu na obróbce tzreb by poświęcić :)
czekam na następne i pozdrawiam
Most na 6 jest super (czy dobrze mi się zdaje że to Millenium Bridge w Sunderland??) jest bardzo sprytnie pomyślany
na reszcie wolałbym mniej HDR
Filu
Nie wyszło wcale chamsko. Dzięki za opinie i rady. Właśnie po to tu wrzucam zdjęcia. Z częścią Twoich opinii się zgadzam, z resztą nie. Chciałbym robić zdjęcia różniące się stylem chociaż troszkę od innych. Nie lubię szablonów. I to jest na przykład powód dlaczego nad krzyżem w 4 jest takie przebarwienie. Takie zdjęcie łatwiej zapamiętać i nabiera odrobinę symboliki. Zapraszam do dalszego komentowania.Cytat:
mam nadzieje ze nie wyszło zbyt chamsko bo nie o to mi chodziło moze masz inny pogląd na fotografie ale ja widziałbym to trochę inaczej
no i jak dla mnie to więcej treningu na obróbce trzeba by poświęcić
Filu - nazwa się zgadza, ale Millenium Bridge leży pomiędzy Gateshead i Newcastle obok The Sage. Jest jednym z kilku mostów na świecie w którym środek ciężkości znajduje się nad wodą. Do tego otwiera się jak kołyska. Całkiem ciekawy wynalazek. Filmik z unoszenia mostu:
http://www.youtube.com/watch?v=q54VKT_mZfI (13 sekund)
6 mi odpowiada :)