-
Statyw
Ostatnio stwierdziłem ze potrzebuje statywu. Jednak jako ze nie zarabiam, lecz jeszcze sie ucze nie mam zbyt duzych funduszy. Najchetniej zaopatrzyłbym sie w velbona dx-888 ale nawet te 120 zł to dla mnie za duzo jako ze ostatnio zadko robie zdjecia, poza tym statywu raczej zadko potrzebuje. Inna przyczyna jest zblizajaca sie 18 i odkładanie kasy na prawko. No i tutaj moje pytanie...
Co sądzicie o tych statywach?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68465584
czy moze lepszy byłby velbon cx-540 ktorego moge kupić w cenie znacznie nizszej od nowego cx-560 jednak wiekszej od tego powyzej???
Statywu bede uzywał z A80 czyli lekkim aparatem, głównie do zdjęć nocnych, choć nie tylko.
Help me.. bo juz nie wiem co mam robić... :|
-
Myślę, że śmiało możesz brać ;) Do A80 to i tak jest "potężny".
-
Do kompakta A80 spokojnie bierz serie CX - dowolny choc najlepiej najciezszy na jaki cie stac 8) .
Siostrze wlasnie pozyczylem jakiegos CX (chyba 440) do 350D (bez gripa) ... jestem ciekaw efektow ;)
-
Vitez napisz, prosze, potem jak sie sprawdzil Velbon CX z 350d.
-
Ok, dzieki za rady.
Od dziś jestem jak narazie szczesiwym posiadaczem cx-540, kupiłem go za 80 zł, jak myslicie, dobra cena? czy mozna było dostać taniej?
Pozdro, Kuba
-
a mi się złamał statyw velbona:D rozjechał się jak założyłem 300D i sigme 135-400. z tym że statyw był używany wcześniej do hybrydy Nikona5700, to aż za mocny był. no ale nie wytrzymał Canonika:)
-
Miałem jeszcze do niedawna statyw Velbona za 120zł (nie pamiętam cyferek ale dx coś tam)
Sprawował się dopóki nie podpiąłem 20-stki z 70-200 i......rozłożył się :lol::lol::mrgreen:
No ale pod A80 podejrzewam że będzie ok ;)
-
To ten moj CX-440 jest chyba tytanowy, podpinam do niego 20-tje z 70-200 i sie dzielnie trzyma, no, przy pionowych kadrach wymieka, ale nie wymagajmy az tyle ;)
-
tez mam 440 i jedyna jego zaleta jest niska waga i mala cena :-) marzy mi sie cos drugiego (ciezszego) bo przy zdjeciach nocnych widac roznice klas... ale wpierw dorobie sie 2 statywu bede musial pomyslec o monopadzie :>
-
C42, a dokladnie jakie roznice widzisz ? bo problemow z poruszeniem nie mialem :roll: