Jakby kogoś ten pokrowiec interesował, to u mnie na blogu zamieściłem test tegoż czegoś. Testowałem to z 5dmk2 + ef 14mm.
Wersja do druku
Jakby kogoś ten pokrowiec interesował, to u mnie na blogu zamieściłem test tegoż czegoś. Testowałem to z 5dmk2 + ef 14mm.
Na prawdę nie idzie wcisnąć żadnego przycisku? Nawet po kilku próbach? Dużym kółkiem pewnie też nie da rady kręcić? :D
Właśnie miałem okazję przetestować na szybko ten sprzęt. Muszę powiedzieć że jeśli chodzi o stosunek cena-jakość wychodzi bardzo pozytywnie. Z początku strach wsadzić sprzęt za 9k do tak wątpliwej konstrukcji, żeby nie skończyć tak jak jeden fotograf popularny ostatnio na youtube ("wedding photography fail") :D
Obsługa nie jest może aż tak straszna jak się na początku wydaje. Przyciski wciskają się normalnie bez problemów. Większy problem jest natomiast z joy'em i kółkiem na które trzeba mieć metodę ;) Żeby się nie męczyć oczywiście aparacik ustawiamy na powierzchni, później plum i cykamy. Gogle niezbędne, live view raczej też z ustawionym szybkim ostrzeniem. Przednia szybka wygląda jak zwykła szyba chyba słabej jakości. Obiektywy z wysuwaną tubą mogą mieć problem w trzymaniu ogniskowej.
Ogólnie myślę że jest to bardzo dobra alternatywa dla pro obudów ikelite, bo komu nie szkoda byłoby wydać 5k żeby sobie cyknąć kilka razy pod wodą. A tak za ponad 300 można się pobawić. W moim przypadku za darmo, bo pożyczyłem hehe ;)