Ostatnio doszly mnie sluchy, ze 55-250 IS to najlepsze tele w kategorii EF-S. Czy to prawda? W sumie obok 10-22 USM i najlepszym 17-55 IS tworza niezly zestaw pokrywajacy zakrs od 10 do 250mm. Ciekawe co o tym myslicie?
Wersja do druku
Ostatnio doszly mnie sluchy, ze 55-250 IS to najlepsze tele w kategorii EF-S. Czy to prawda? W sumie obok 10-22 USM i najlepszym 17-55 IS tworza niezly zestaw pokrywajacy zakrs od 10 do 250mm. Ciekawe co o tym myslicie?
Żeby ta morda mu się jeszcze nie kręciła...
Dobre pytanie, ale widze w stopce, że masz to szkło więc powinienieś wiedzeć czy jest takie dobre. Sam kiedys się nad nim zastanawiałem, bo dobre opinie o nim krążyły, a jest tani.
A to nie jest jedyne tele efs?
Hi...
Jakby mial USM'a jeszcze....
Nieee, są jeszcze inne tele do małej matrycy - pierwszy z brzegu np. Tamron 55-200 f/4-5.6
Mowimy tylko o Canonach. A moze to faktycznie jedyny tele ef-s :P Jest jeszcze chyba ef-s 18-200.
@rturo
55-250 mam i wedlug mnie dziala idealne :D
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
i tak chodzi cicho a celnosc.. hmm jest ok.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
W sumie sam sobie odpowiedzialem juz:
http://www.canon.com/camera-museum/c...s/ef/ef-s.html
55-250 IS to dobry i tani obiektyw, przy tej cenie nie ma co zarzucić tej lufie. Bardzo uniwersalny i ostrość na niezłym poziomie w całym zakresie, a IS na dłuższych ogniskowych często przydaje się.