-
Zakup S5 IS a może nie?
Słowem wstępu:
Ostatnimi czasy przypadkowo pozbyłem się mojego poprzedniego aparatu i w związku z tym muszę zakupić coś z dolnego budżetu a dokładniej w okolicy 800zł i potrzebuję porady kogoś kto się zna by potwierdzić czy to co myślę to dobry kierunek.
Treść:
Foty przeważnie robię na otwartym terenie las polana itp... więc zoom by wyciągnąć jakiegoś zwierza z zarośli to istotna sprawa tak jak i jasny obiektyw bo ze światłem bywa różnie, poza tym wiadoma sprawa jakieś tam zdjęcia rodzinne bo to standard więc stabilizacja obrazu też by się przydała.
Sumując:
Reasumując sumując wyczytałem że S5 IS powinien mniej więcej być dla mnie przyjaznym (tanim) aparatem do czasu aż zainwestuje w coś innego i tu moje pytanie do was czy to dobry pomysł czy może powinienem zwrócić uwagę, kupić coś innego?
Pozdrawiam,
Grzegorz
-
Mysle, ze bedzie ok. Skoro nie chcesz inwestowac w lustro to bierz S5.
-
To nie do końca tak że nie chce, na obecną chwilę muszę kupić samochód bo stał się crash więc więcej niż tysiak na aparat nie mogę wydać, a aparatu raczej potrzebuję...
-
mozesz zakupic jakas XXXD ale raczej tylko z kitem do 1000zl.
-
Możesz troszeczkę jaśniej?
-
lustrzanka do 1000zl to cos pomiedzy 300d - 400d + kit. Ale nie bedziesz miec takiego zoom i nie nagrasz filmu :)
-
Mam w pracy 5S IS i wg mnie nie warto w to inwestować zdecydowanie lepiej kupić lustrzankę i nawet obiektyw kit i pózniej dokupić coś dłuższego.
-
to zalezy jakie kto ma wymagania jakosciowe i jakie porownanie. Jesli do tej pory bawiles sie lustrem to przesiadka na malpke bedzie widoczna.
-
No właśnie a jeśli w przeciągu kilku miesięcy nie kupię optyki to ten ból tego że nie ma zoomu na poziomie 10 będzie znaczny przyjemność mniejsza a nie wiem jak będzie czy kupię optykę czy nie bo to też wydatek....
Co do filmów to ich aparatem nie robię.
-
GrAz napisalem Ci wiadomosc prv - odebrales?