Przedstawienie i pytanie:Jaki tele do 300D?
Witaj
Jestem nowa osoba na forum, wiec na poczatek milo mi was poznac;-) to po pierwsze po drugie mam problem i pytanie, ktore mnie tu przywiodlo, moze mi bedzie w stanie ktos pomoc, moze kiedys ja pomoge wam;-).
Mianowicie, mam Canona 300D, do niego 2 obiektywy, kitowy, i 50mm 1,8, jestem z nich raczej zadowolony (choc wiadomo, ze kit to mistrzostwo swiata nie jest, ale jak za te cene to b. przyzwoita jakos oferuje). ale pisze w innej sprawie, chcialem sobie dokupic jakis dobry tele, ktory przy okazji by mnie nie zrujnowal, myslalem o canonie 28-135 Is usm, o canonie 70-200 4L, badz o Canon Zoom Telephoto EF 75-300mm f/4.0-5.6 EF IS Image Stabilizer USM Autofocus, ten ostatni jest najtanszy z nich, ale szczerze powiem nie wiem czego sie moge spodziewac. Powiem szczerze ze wszystkie wymienione przeze mnie obiektywy to zdecydowanie gorny pulap cenowy jaki bylbym w stanie przeskoczyc (z wielkim trudem musze dodac:-) Co polecacie? moze jest cos tanszego alternatywnego czym warto sie zainteresowac (to byloby idealne wyjscie - tanyszy a rownie fajny sprzet)??? jesli tak to co? a jesli nie, to ktory z nich polecacie, biorac pod uwage stosunek cena-jakosc i pamietajac ze niestety nie mam zbyt duzo kasy. Bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek sugestie, z gory dziekuje i pozdrawiam mocno.
Bartek J