Świetlówki Philips TL-D Graphica 950
Czołem Wszystkim:)
Czy ktoś nie wie przypadkiem gdzie można kupić świetlówki Philips TL-D Graphica 950 ? (tutaj link do specyfikacji) Najchętniej w Krakowie, może w małopolsce? Albo sprawdzone źródło wysyłkowe? (dowiedziałem się o przypadku przysłania 965 po zamówieniu 950 ;) )
Wiem na pewno że można kupić takowe w hurtowni Akkop, ale musiałbym zamówić 10 sztuk całe...
Jeśli nikt nie wie gdzie kupić, to może jacyś chętni na "zakup grupowy"? Z tych 10 sztuk ja biorę 2, zostaje 8 :) (dodam że w moim przypadku wchodzi w grę 36watowa wersja)
To ja może zachęcę...
1. Przeznaczenie w/w świetlówek: "Dedykowane do zastosowań w których niezbędne jest doskonałe oddawanie barw: przemysł graficzny, drukarnie, laboratoria fotograficzne, szpitale, itp."
2. Cechy specjalne: "Najwyższy na rynku wskaźnik oddawania barw (Ra=98)" (tak, wiem, są halogeny itp o Ra=100, ale tutaj "rynek" należy rozumieć jako "rynek świetlówek i żarówek energooszczędnych")
3. Prosty i tani :-D przepis na stabilne, mocne i dobre jakościowo źródło światła: oprawa rastrowa z hipermarketu (przykładowo 46zl) + 2 świetlówki (jak w temacie) 36 W (2x~25zl) + parę metrów kabla + wtyczka + 4 śrubki do przykręcenia obudowy do sufitu + 30 minut czasu na montaż + pomoc trzymacza ("teraz trzymaj tutaj a ja zaznaczę gdzie mam wiercic") = dobry efekt murowany za mniej niż 100zl (chyba że trzymacz wystawi fakturę;) )
U mnie już wisi, tymczasowo świeci Osramem 865 i czeka na Philipsa 950 ;)
Dodam dla ścisłości, świetlówki takie to ta sama technologia co popularne "żarówki energooszczędne", więc 2x36W możemy śmiało liczyć że dają tyle światła co cztery 100Watowe żarówki konwencjonalne.
Pozdro!
krooooolik