Dzisiaj bylem na pierwszym zjezdzie w szkole (Akademia Fotografii) i prowadzilismy dyskusje miedzy innymi kto jaki ma sprzet i okazalo sie ze z około 60 osob, prawie 90% mialo Canona potem Minolta i jeszcze dalej Nikon.
Znaja sie na rzeczy:)
Wersja do druku
Dzisiaj bylem na pierwszym zjezdzie w szkole (Akademia Fotografii) i prowadzilismy dyskusje miedzy innymi kto jaki ma sprzet i okazalo sie ze z około 60 osob, prawie 90% mialo Canona potem Minolta i jeszcze dalej Nikon.
Znaja sie na rzeczy:)
No i?
czy ba rzeczy się znają to można polemizować a na sprzęcie pewnie też, ale to dobrze że Canon jest pierwszy :) chba się jednak znają :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez mganko
i co z tego wynika?
na poczatku wrzesnia bylem na calodniowym foceniu w Krakowie. w ciagu dnia posiadaczy wszelkich Sikonow widzialem mniej wiecej tyle co posiadaczy 10D/20D. na ta garstke osob przypadaly chmary osobnikow ujezdzajacych dzielne trabanty (glownie te nowe) - w stosunku 10 trabanciarzy na 1 osobe posiadajaca ktoregos Nikona badz solidnego Canona.
z kolei na Singapurze widzialem 1 uzytkownika Canona (i to juz z grubej rury bo 1D) a wszedzie po miescie latali sympatycy plastikowych wydmuszek z zoltym paskiem. no, w jednym miejscu byl Azjata z jakims powazniejszym Nikonem (moze D2X moze D2H, nie przygladalem sie, bo zdjecia robilem)... czyli tam w zasadzie proporcja wyglada odwrotnie...
co z tego wynika... nie wiem... ide na kawke :D
w sumie nic z tego nie wynika, Canon jest bardziej popularny. Mnostwo ludzi mialo 350D - pewnie dlatego ze jest w miare tani. Moze gdy nasz narod sie wzbogaci to bedziemy kupowac lepsze puszki
nic nowego nie wymyśliłes ;)
widze ze jakos niechetnie jestescie nastawieni do rozmowy, proponuje usunac watek
Myślę, że nie ma co tak brac do siebie braku zainteresowania wątkiem. W temacie Canon kontra reszta świata powiedziano już wiele (nie tylko na tym forum) więc w zasadzie nie ma co się powtarzac.
nie no dałeś info i fajnie ale wiesz temat był wiele wiele razy poruszany więc po co znowu mówić ze CANON RULEZ
Skoro nikt nie chce podjąć tematu i nie wie o co chodzi to może chociaż ja skorzystam i poproszę o bliższe info o tej szkole. hmmm.... może na PW.Cytat:
Zamieszczone przez mganko
Z góry serdeczne dzięki.
Pozdrawiam.