-
[Ofc27] Pstryki
Witam!
Jest to mój pierwszy post na tym forum. Jestem kompletnym amatorem i zdjęcia umieszczam w celu wyciągnięcia wniosków z waszej mam nadzieje konstruktywnej krytyki. Mój sprzęt to C 400D i kit :)
Na początek trochę wszystkiego z czasem będę starał się umieszczać serie zdjęć o zbliżonej tematyce.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Pozdrawiam!
-
Pająk całkiem całkiem.
Na 3 zdecydowanie za mała głębia ostrości.
2 sympatyczna spacerowa pamiątka.
Na 5 za trudne zadanie do zrealizowania z uwagi na zbyt silne kontrasty. Gdyby słońce było słabsze, to efekt byłby lepszy i podobny do 1.
-
jak na poczatek to powiem ci, że nieźle nieźle :)
Fotki do siebie pasuja z wyjątkiem tej dziwacznie rudej owłosionej tarantuli.
Podobaja mi sie krajobrazy. Są co prawda romantycznie banalne, ale mimo to przyjemne :)
Powodzenia w dalszym fotografowaniu :)
-
Portret- nic ciekawego pod względem pomysłu czy kadru, dodatkowo na minus- obszycie kaptura wchodzi w oko.
Ostatnie świetne!
-
Minęło już chwile czasu od mojego pierwszego postu, wiec postanowiłem coś wrzucić.
Dziękuję wszystkim za komentarze i zapraszam do dalszego krytykowania :)
7.
8.
9.
10.
Pozdrawiam!
-
No cóż brak komentarzy to tez dobra krytyka :)
Może tym razem się ktoś skusi skomentować.
Taki pstryki z pożyczonego tamrona 17-50 wszystkie na 2,8
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
Pozdrawiam!
-
ogólnie wszystko jakoś tak centralnie wyszło, co do światła to albo go zbyt wiele albo nie wystarczająco jaj ciekawiej prezentują sie 12 i 14
-
Dwa nowe zdjątka do oceny.
18.
19.
Uwagi, opinie, porady oraz konstruktywna krytyka jak zawsze mile widziana :)
Pozdrawiam!
-
Ostatnie zdjęcie zdecydowanie najlepsze.
Wczesniejsze portrety sa tylko cykami z leśnej szosy. Nie ma w nich nic, co by szczególnie przyciagały.
Ale po ostatnim zdjęciu widać, ze jest dla ciebie jakas nadzieja na kariere w fotografii :D