-
[Sanderalek] Portrety
Najpierw wypadało by się przywitać, więc witam :) Wszystkie zdjęcia wykonałem 40D od lipca :) Oczekuje obiektywnych wypowiedzi :) Z czasem będę zamieszczał coraz więcej zdjęć :)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Na razie to wszystko, czekam na komentarze :)
-
Specjalnie je pomieszałeś? Nie widzę sensu w rozdzielaniu - powinieneś serią pociągnąć 1,3,6,9,7,5 potem 2,8,4 , a 10tka w ogóle od czapy.
Poza tym na zdjęciach potrzeba trochę retuszu (szczególnie 1 i 3).
Świecone dziwnie i kolorystyka jakaś dziwna... ponure się wydają, szczególnie te we wnętrzu.
Balon przysmażony na 6, twarz przysmażona na 7, w ogóle nie rozumiem 9. Co mają znaczyć balony w ciemnym, ponurym wnętrzu z nie upozowaną razem parką?
-
Na polowie zdjec ostrosc na dloniach lub kurtce a nie oczach czy twarzy.
Ogolnie niektore zdjecia maja potencjal gdyby byly poprawnie wykonane.
-
Dziękuje za komenatrze :) Co prawda negatywów spodziewałem się po innych rzeczach, ale przyjmuję z pokorą :) dorzucam parę zdjęć.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
Wystarczy :)
-
-
12 przyciaga oko
17. super tylko ten aparat na zebach...
19 moj faworyt
-
za dużo fot na raz, już zdążyłam zapomnieć, które mi się podobają ;)
-
Jak dla mnie najlepsza - 19
-
W 19 ostrość jest na przedniej części nóg, w 22 nie ma nawet jednego punktu ostrści w 4,7,8 też źle trafiona ostrość, wygląda że masz ustawione na wielopunktowo i łapie gdzie ma bliżej lub gdzie ma większy kontrast, próbuj centralnie, no i w oczy, oczy...:-)
-
#21 za centralnie + za dużo wolnej przestrzeni po lewej stronie, jak byś pana strzelającego umieścił po lewej stronie a po prawej zostawił dużo wolnej przestrzeni w kierunku gdzie patrzy/strzela to zdjęcie od razu by na brało wyglądu ;) (i to raczej nie jest portret :D)