Jakiego uzywacie? O ile uzywacie :) Pytam bo szczerze nie wiem a chcialbym sobie ulatwic zycie a nie w PS robic ciagle.
Wersja do druku
Jakiego uzywacie? O ile uzywacie :) Pytam bo szczerze nie wiem a chcialbym sobie ulatwic zycie a nie w PS robic ciagle.
PS utrudnia ci zycie - to stworz sobie do tego odpowiednie zadanie, znacznie szybciej to wykonasz!
Podaj adres to ci wyślę, nie pamiętam jak się nazywa ten program ale służy do numerowania zdjęć w całym folderze. Jest bardzo prosty.
santiblue,to o co ci dokladnie chodzi o nazywanie plikow czy o podpis zdjec - bo przez podpis zdjecia rozumiem umieszczenie na nim znaku wodnego uwierzytelnajacego jego wuykonanie przez dana osobe, a jesli chodzi o nazywanie plokow to nie sodze ze potrzebujesz jakichkolwiek programow!Cytat:
Jakiego uzywacie? O ile uzywacie Pytam bo szczerze nie wiem a chcialbym sobie ulatwic zycie a nie w PS robic ciagle.
w PS robisz nastepujaco.
1 otwierasz file browser
2 zaznaczasz zdjecia do zmiany nazwy
3 prawy przycisk i Batch Rename - mozesz zmienic nazwe z jednoczsnym przeniesieniem do innego folderu!!!!!!
to jest chyba najprostsze....
Przemek chodzilo mi o umieszczanie watermarka na zdjeciach swoich.
A co do zmian nazwy uzywam acdsee, szybko i elegancko.
dlatego najprostszym rozwiazaniem bedzie zamiast szukac jakichkolwiek innych programow stworzenie sobie zadania (action ) w PS i odpalajac bedzie wykonywal za ciebie cala robote!
No i sobie stworzylem... Hm tylko jak zrobic zeby wszystkie poopisywal? Otworzyc te co chce i uruchomic zadanie? czy jakis inny sposob?
polecam http://www.irfanview.com/, przegladarka, batch konwersje, w tym napisy. również rename.
Cytat:
No i sobie stworzylem... Hm tylko jak zrobic zeby wszystkie poopisywal? Otworzyc te co chce i uruchomic zadanie? czy jakis inny sposob?
A do tego to sluzy polecenie Bath. Plik>Autimate> Bath
Odpalisz, przeczytasz, zrozumiesz :)
Nie przepadam za PS. Nie chce mi sie nim bawic. Dzieki All za porady.