Witam!
Na początek wstawiam kilka rodzinnych: Zuzia z mamą. Zapraszam do oglądania i krytykowania.
1.
2.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam!
Na początek wstawiam kilka rodzinnych: Zuzia z mamą. Zapraszam do oglądania i krytykowania.
1.
2.
Pozdrawiam
1. Przydało by się to centralnie skadrować, teraz kompozycja leci Ci na lewo.
2. Dziwne ujęcie. Ne specjalnie widzę sens pokazywania pleców dziewczynki, nie jest to jakoś bardzo interesujące, ale jak już koniecznie chciałeś i do tego jeszcze miała wychodzić z kadru to przydało by się zrobić odbicie lustrzane bo teraz dziewczynka wchodzi na zdjęcie tyłem.
Faktycznie 2. nie pasuje kadrowo. Jeśli już to trzeba było przesunąć kadr w lewo.
Dzięki za krytykę. Poniżej zdjęcie nr1 przekadrowane. Co do dwójki - Pank masz racje, że dziewczynka powinna stać po drugiej stronie. Plecy pokazalem, bo to bylo moje zamierzenie. Dziecko odchodzące w siną dal :) Zaitsev, niestety nie moglem w lewo bo byloby troche ludzi w kadrze.
Dokladam kolejne do komentowania
3.
Pozdrawiam
Co do zdjęcia nr. 1 po przekadrowaniu, zostawił bym troszkę więcej luzu z lewej strony by sukienka nie "wychodziła" z kadru :)
pozdrawiam
Ojojoj! Nie zauważyłem :oops: Nie bede juz zmieniał, ale musze bardziej zwracać uwagę na szczegóły.
Po dłuższej przerwie dokładam dwa kolejne do oceny :)
4.
5.
Coś kiepsko mi idzie. Wrzucę kilka portretów. Może odzew i konstruktywna krytyka bedą wieksze. Czy moderator mógłby zmienić nazwę wątku na "bardziej portretowo".
Z góry dziękuję.
6.
7.
8.
O stary, pokazywanie tych zdjęć bez obróbki to bardzo zły pomysł.
Jaką obróbkę masz na myśli?? Trochę starałem się w photoshopie poprawić, ale muszę powiedzieć, że jestem na etapie nauki PS.
Może jakaś podpowiedź?
Pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Poprawiłem jedno zdjęcie na razie. Mam nadzieje, że mogę je pokazać :)
9.