Jak w temacie.
Jaki polecacie?
Wersja do druku
Jak w temacie.
Jaki polecacie?
hmm chyba nie szukałeś na forum...
co więcej nie podałeś nawet przedziału cenowego...
FF czy crop? Na cropa moim subiektywnym zdaniem jest jedna opcja C 10-22, na FF jest lepiej C16-35, T 17-35 , C17-40
Potwierdzam, polecam. Tokina 19-35 to świetny zakres i ostrość, za ~ 350 PLN.
Rzecz w tym, że pytający ma nas chyba za wyrocznie delfickie.. Nie wiadomo nawet, czy na pewno szuka szkła do Canona :twisted:
Jestem raczkujący :P Chciałem obiektyw szerokokątny żeby dużą grupę osób móc sfocić..ew. 2 osoby i dużo tła:):)Tyle mogę napisać...tani to tak do 400zł... :)
Jakie ogniskowe to nie wiem nawet jak zapytać :P
Jestem tu od wczoraj..
Mam Eosa 400D od roku, 18-55mm Kit..i Sigmę 70-300 APO DG Macro..
I mam też stłuczony filtr 58mm... a właściwie już go nie mam:P
Już się pochwaliłem...teraz czekam na propozycje :)...
W ogóle jeszcze z zew..podoba mi się 17-85 IS USM...czy jakoś tak -- allegro około 1100zł...
Hmm..Zgodnie z definicją szerokokatnym obiektywem nazywamy taki ,którego ogniskowa jest równa lub mniejsza od krótszego boku klatki obrazowej danego aparatu.Ale zgadzam się z Tobą że czytając pytanie nie można odszyfrować "co poeta mial na myśli" :smile:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Łatwiej jest okreslić sobie kąt widzenia obiektywu jaki potrzebujesz [uwzględniając odległość fotografowania].Mając ta wiedzę dobierzesz z opisu obiektywu odpowiednia ogniskową.Pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Łatwiej jest okreslić sobie kąt widzenia obiektywu jaki potrzebujesz [uwzględniając odległość fotografowania].Mając ta wiedzę dobierzesz z opisu obiektywu odpowiednia ogniskową.Pozdrawiam
Jesli 18 to dla ciebie wasko to jedyne co mi przychodzi do glowy to uzywana sigma 15-30 za ok 1000zl potem to juz chyba tylko sigma 10-20 ale to juz kolo 1500 trzeba by miec.
Za 400 zl to zapomnij wogole o szerokim kacie.
HEJ KOLEDY cxhetnie podepne sie pod watek.Otoz do tej pory gromadzilem sprzet pod foto przyrodnicze.Ten etap juz zakonczylem kupujac C.1DMkII+C.70-200/2.8+C.400?5.6 + extender canon 1.4x.Na MOIM ETAPIE FOTOGRAFI TO MAXIMUM.Potrzebuje jeszcze do pelni szcescia szerokiego kata/foto rodziny.krajobraz itd/Prosze o propozycje/oprocz 16-35/niestety ostatnio nie trafilem glownej wygranej w lotto.Pozdro i czekam za sensownymi podpowiedziami.