-
eos 3 bc
Witam chcialbym sie zapytac co znaczy migajace bc po nacisnieciu spustu migawki. Uzywam obiektywu z przejsciowka.
Ps.
ma ktos instrukcje PL do 3 :)?
Edit:
Wtedy podnosi sie lustro, po drugim nacisnieciu migawka, MLU niby wylaczony, brak filmu w srodku, bo i tak go daje na zmiane oprogramowania i nie wiem czy o to pytac.
-
“bc” blinks on the LCD panel.
--
A misoperation has occurred with the camera, lens, or flash unit.
--
Remove and reload the battery. If “bc” turns off, camera operation will be normal.
• If “bc” still continues to blink, the camera, lens, or flash unit is faulty. Take the camera and any attached lens and flash unit to your nearest Canon Service
Center.
Czyli po naszemu - wyciągnij i włóż baterię. Jak nie pomoże - masz problem.
-
Wyciaglem i wlozylem, i niestety nic, ale jakby niepatrzac obiektyw systemowy jest niepodlaczony i moze z tym ma problem ??
-
Obiektyw sprawdziłbym w pierwszej kolejności. Co to za szkło?
-
Yhh przeciez napisalem ze uzywam szkla z przejsciowka (czyli w tym wypadku m42, na test wzialem heliosa 2/58 ). I to pewnie dlatego ze przejsciowka nie ma dandeliona, jeszcze dodam ze pomiar swiatla przeklamuje ale mam go dac do serwisu na zmiane softu i nie wiem czy ten problem znikie.
Do korpusu mam jeszcze podpietego boostera e2.
-
wczoraj kupiłem trójeczkę z identycznym objawem
przewidziałem taką możliwość i wcześniej kupiłem nową baterię
po jej zainstalowaniu problem zniknął
-
Moze i przez baterie bo sa one juz troche rozladowane (1,48 na woltomierzu)
-
mierzone pod obciążeniem?
-
Na sucho woltomierzem sredni maja 1,48 tak w porywach do 1,5. Zwykle paluszki wkladane do gripa ( 8 sztuk), kiedys uzywane w lampie blyskowej (wiec troche wyjechane jakby nie patrzec). Ale aparat normalnie dziala (funkcje itp) tylko z tym bc ma problem.
Edit:
Zobacze co w serwisie powiedza ale dopiero w poniedzialek gdyz bede mial wtedy mozliwosc oddania go :P
-
zanim swoją 3 oddasz do serwisu przeczytaj
http://greenshadow.wordpress.com/2007/11/07/33/
i na dole masz korpusy zaznaczone gwiazdką
potem do tych korpusów przeczytaj to
http://project1.online-mex.de/Chip/pin.php?lang=en
BC powinno przestac sie pojawiać