-
Tamron 17-50 2.8
Witam!
Jestem na chwilę obecną na terenie Niemiec.
Właśnie wróciłem z miasta i przechodząc obok Media Markt nie omieszkałem zobaczyć co ciekawego na półkach foto.
Nie ukrywam że zdziwienia wywołała u mnie cena Tamrona 17-50 2.8 z mocowaniem Canona.
Wynosi ona 250 euro bez centa. Co po dzisiejszym kursie daje nam 1000zł!!
Albo czegoś nie wiem albo standardowa cena u nas wacha się między 1600 - 1700zł.
Za 1200zł chodzą używki!!
Skąd ta cena?? Dodam że nie jest to żadna super "angebota" czy likwidacja sklepu. Tami normalnie lezy za szkłem wśród innych słoików.
Jeśli chodzi o inne szkła to trzymają normalną cenę np. Canon 10-22 - 749 euro czy Tamron 70-200 2.8 za 649 euro.
A może Niemiaszki wiedzą coś wiecej na temat Tamrona 17-50 2.8 VC i chca wyprzedać stary model??
Co prawda od dłuzszego czasu szuklam zamiennika mojego kita i gdyby nie Canon 15-85 to już rozpakowywał bym tego Tamiego.
Chcoiaż nie powiem, cena jest tak kusząca, że aż się chce jedną sztuke na handel kupić;-)
-
-
może jest to wyprzedaż, ale za tą cene brałbym odrazu! jeśli potrzebujesz światła - to kupuj, jeśli większy zakres ogniskowych to czekaj na kita.
-
Zapewne jakaś promocja lokalna. Patrząc na inne zastępowane szkiełka (18-250, 11-18 ) raczej nie ma co liczyć na obniżkę 17-50, ale na powolne wycofywanie z oferty. Ale to jeszcze sporo wody w Wiśle upłynie, zanim to nastąpi :)
-
jak za 1000 to bierz i sie nie zastanawiaj (chyba, że to jakieś demo sklepowe jest - ostatnia sztuka czy cos)
warte swej ceny - bardzo je lubilem - pozbylem sie tylko dlatego ze przybyla szeroka jasna stalka :)
-
Tez sie przylacze do pochwal, mimo ze praktycznie przesialem sie na FF to swojego 17-50 trzymam z mysla o jakiejs przyszlej cropowej puszce.
Tylko dobrze by bylo gdybys mial okazje sprawdzic na miejscu celnosc AF-u i mydlowatosc bo z tego co sie dowiadywalem, u polskiego dystryb. niemiecka gwarancja nie dziala.
-
Kurde panowie kusicie;)
Prawdopodobnie jeszcze jutro będę w tym media to dowiem się czy to ostatnia sztuka czy jest możliwość wyboru.
Pozdrawiam
-
Jeśli mowa o Media Markt w Schwedt, to była 1 sztuka i już jej nie ma.
Kolega kupił i sądzę, że będzie zadowolony z tego nabytku.
-
Dokładnie chodziło o media w Schwedt.
Hehe chociaż mam dylemat z głowy;)
Gratuluję zakupu, niech dobrze się sprawuje:)
Ps. Będę jeszcze obserwował sytuację czy będzie nowa dostawą i w jakich cenach czy może od razu dostaną wersję VC