moze to kogos zainteresuje
słabo mi wyszedl ten test ale jakis tam poglad jest
test
Wersja do druku
moze to kogos zainteresuje
słabo mi wyszedl ten test ale jakis tam poglad jest
test
Nie rozumiem tego testu?
U mnie Tamron jak zyletka, u ciebie wszedzie mydlo
sztajmes
bo u Tamrona bywa różnie z powtarzalnością. dobrze to widać nawet patrząc na dwa egzemplarze w tym teście. ja ze swojego 17-50 też byłem bardzo zadowolony.
bo jakoś mi wyszło ze mało się różni od kita - siedząc w pokoju w półmroku szybkość AF jest podobne do Tamrona i Kita - jedynie canon 35 ostrzył wyrażnie szybciej
pożyczyłęm te 2 tamrony abu sprawdzić jeden mialem na celowniku ale juz nie wiem czy go chce - moze doznieram 2 razy tyle kasy i kupie C17-40 ?
obiektywy pożyczone
temat wałkowany od pół wieku - co zamiast kita - wiec robie sobie porównania - może póżniej tamrona porównakm z 17-40 tylko muszę pożyczyć
:-D
ale widac ze stałka widocznie lepszaprzynajmniej na poczatkowych przysłonach
Słuchaj ja kiedyś robiłem test ostrości między Canonem 18-55 a Canonem 17-40 i wyszło że Kit jest ostrzejszy, ale pamiętam ostrość to nie wszystko. Budowa, jakość wykonania, czy aps-c czy pełna klatka, no i najważniejsze światło. Tamron ma 2.8 Kit ma 3,5 na szerokim, kit kręci mordką, Tamron nie. Lka jest USM, cicha i szybka, ale krótsza. Szkło trzeba wybrać pod siebie, pod własne zapotrzebowania. Jeden może potrzebować L-ki a drugiemu lepiej sprawdzi się Kit.
Moregun, to jest to co Ci w kółko wałkuję - przestań mierzyć linie/mm, czytać wykresy bo ostrość to nie wszystko - po prostu dopasuj sprzęt do swoich potrzeb. Wiesz w czym wybierać i znasz moje nominacje do Twojego zestawu. Ale jak chcesz sam się przekonać, prosze bardzo, weź moje 17-40 do testów ;)
może spojrzę na siebie krytycznie - testując rózne obiektywy chcę okreslić swoje zaopatrywania i potrzeby.
dzieki krzychoo
Czy mógłbym prosić o ocenę jakości nowozakupionego Tamrona 17-50? nie czuję się zbyt dobrze w ocenie, więc proszę forumowiczów. Robione 50D na standardowym wyostrzaniu (3 stopień bodajże) na 50 mm. Ostrość celowana w słowo: "sprężykowate". Coś dziwnie przedstawia się FF/BF, zmienia się w zależności od przesłony? lekko skorygowałem bodajże na plus 5. Jak ma się ostrość? Wiem, że nie powinienem celować w tabelki tylko robić zdjęcia, ale to mi nie daje spokoju :(
f2.8 http://demo.ovh.pl/pl/e417c83df2a7acb7d2c79931cde648d4/
f5.6 http://demo.ovh.pl/pl/4c9dc9003ca80e5021acd260e90e2b44/