-
EF 200 2.8 - mini test
moze sie przyda
wszystkie zdjecia robione z reki (dwa pionowe z konwerterem Kenko Tele PRO 300 2x)
czasy i przyslony
1/3200 f 2.8
1/1600 f 4.0
1/400 f 8.0
i z konwerterem
1/800 f 5.6
1/400 f 8.0
teoretycznie powinien byc statyw i MLU ale i tak jestem zadowolony zdjecia bez obrobki
-
strange, przy f8 juz lekkie mydelko... czy to nie jest czasem uniwersalna granica pomiedzy ostroscia a glebia ostrosci dla obiektywow ? chyba ze ten ma ja zdecydowanie niska ?
-
jesli chodzi o zdjecia bez konwertera to wlasciwie od pelnej dziury jest b.dobrze lekkie mydelko przy f 8 moze mylic brak statywu (ogniskowa z cropem 320mm czas 1/400) sadze ze przy szybszym czasie i/lub statywie bylo by jak przy f4.... natomiast jesli chodzi o zdjecie z Kenko x2 to juz napewno powinien byc statyw :-) bo ogniskowa 620mm a czas 1/400... tak czy siak jest cool :cool:
ps. niejeden by chcial miec tyakie mydelko przy 2.8 :-)... w sobote zapowiada sie test w terenie.. na ptakach :-)
-
he, he - chyba znam ten obiektyw :-)
-
hehe... hyba znales :-)... nagralem ci sie na poczte :-)
-
odsłuchałem - jestem w trakcie negocjacji z rodzinką ;-) Jutro dam znać, ale szanse są :-)
-
ok, powiedzcie mi ile takie cudo kosztuje, :) bardzo mnie te "mydla" ciekawia :)
-
-
nie no jak na elki to faktycznie nie najwiecej...
-
na dpreview osttnio byl nawet dlugi temat dlaczego ta eLka jest taka tania ;]