Dla zainteresowanych tu znalazłem ciekawe porównanie. Co prawda z tekstu guzik rozumiem ale wiadomo o co chodzi: ostrość, kolory, szumy...
Różnica w oddaniu barw jest spora! A te szumy w N. very nice :)
Wersja do druku
Dla zainteresowanych tu znalazłem ciekawe porównanie. Co prawda z tekstu guzik rozumiem ale wiadomo o co chodzi: ostrość, kolory, szumy...
Różnica w oddaniu barw jest spora! A te szumy w N. very nice :)
1ds rulez :lol:
Nikon jakos ladnie oddaje barwy (ktos moze powiedziec ze ociepla) bo te z 1Ds Mk II sa takie troche wyblakle ale to akurat latwo poprawic.
Natomiast jesli chodzi o szumy i rozdzielczosc to przepasc miedzy D2X a 1Ds MkII jest gigantyczna. Ale takie porownanie chyba nie bardzo ma sens bo jednak D2X matryce to ma juz troszke stara...
W 1ds jest 5 profili barwnych: 1 neutral i 4 symulacje (min. vivid, portret). Nikon wygląda jakby był w trybie "vivid" a Canon "neutral"Cytat:
Zamieszczone przez djtermoz
Nie odleccie z zachwytu :-)Cytat:
Zamieszczone przez djtermoz
Tutaj wybralem sobie D2X i 1Ds, oraz pierwsze z brzegu foto i szumy odwrotnie byly, znaczy w 1Ds byly, a w D2X nie - zyleta.
Tak wiec nie wiem co gora, golonka czy schabowy, chyba zalezy od jedzacego, dnia tygodnia i cisnienia atmosferycznego :-)
Cytat:
Zamieszczone przez pn_
wiesz, mam d2x i eosa 350; zgadnij, ktory mniej szumi?
Przeczytaj jakie aparaty porównuje djtermoz, to się okaże, że nie potrafisz menu przeczytać i dlatego Cie wozi od golonki do schabowego :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Znajac Ciebie, to Smiena :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez sven
Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
?!?!?Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
nie zgadles. nie wygrales arbuza. mniej szumi oczywiscie EOS 350.Cytat:
Zamieszczone przez pn_