1.
2.
3.
Wersja do druku
Ta dziewczyna wymaga zupełnie innego ustawienia. Gdyby chociaż oczy miała skierowane lekko w górę...Tak wygląda sennie. No i ostrość...Właściwie to bardzo dużo jest do zrobienia.
modelka ma potencjal. 3 juz fajne. pierwsze 2 moze nie az tak bardzo. faktycznie modelka wyglada na senna. jesli to pierwsza sesja to zdecydowanie 100 razy lepiej od mojej
Na 2 zbyt mało światła w oczach, zbyt ciemne
dzięki za opinie
co do jeden i dwa to wiem że to nie tak jeśli chodzi o oczy, jedynkę dałem na próbę a dwójka po prostu mi się strasznie podoba pomimo tej wady z oczami :)
3-jka to moje ulubione zdjęcie z tej serii, co do modelki to wiem , ja raczej tutaj byłem słabszym ogniwem bo miała za sobą już sesje z profesionalistami.
Dodam jutro kolejną serię, pozdrawiam
fota nr 1 - nie, bo paskudne swiatlo, bo modelka wyglada jakby wlasnie wyszla z jakiegos mokradla, bo nie ma jednej reki, a druga wyglada na mocno nadszarpnieta przez rekina z wakacji :]
fota nr 2 - nie, bo wystrczy spojrzec na wyraz twarzy i oczy modelki? czy fotografowales ja na kacu? :P
fota nr 3 - tak, bo dziewczyna na niej atrakcyjnie wyglada, ma odpowiednia fruzyre podkreslajaca urode modelki, fajna glebia, coprawda rece tez sa poucinane i swiatlo srednie, ale zdecydowanie mniej mi to przeszkadza niz we wczesniejszych przypadkach
keep on photing :P
witam
wiem wiem z tą jedynką, wrzuciłem ją tak z ciekawości ale opinie są takie jakie sądziłem że będą, z serii z tej perspektywy co jedynka niestety nie wiem czy coś mi się uda wybrać, ciemno tam było a z braku dodatkowego oświetlenia i przy użyciu obiektywu Canon EF 50mm f/1.8 II większość niestety również nie ostra, niedoświetlone oczy etc.
Co do dwójki to bardziej słyszałem opinie że pod wpływem a nie na kacu ale z tego ci pamiętam obydwoje byliśmy trzeźwi:)
Mam do tego zdjęcia jakiś sentyment może dla tego widzę tam w oczach coś innego niż senność :)
a teraz dorzucam jeszcze dwa kolejne
4.
5.
4 i 5 mam wrażenie że przerysowane?? poza tym na 5 wygląda jak by modelka piła, miała katar lub ewentualnie no nie wiem... balans bieli leży ?
6. ręce zwisają jakoś tak bezładnie, może to zdjęcie wyglądałoby lepiej gdybyś zrobił je bardziej z przodu (oczywiście niekoniecznie centralnie)
7. kadr strasznie dziwny, wzrok ląduje mi zawsze na ramieniu i dłoni modelki a nie na twarzy.
Generalnie, modelka super, Ty jak sam stwierdziłeś, słabsze ogniwo, musisz popracować nad tymi zdjęciami. Jak dla mnie należało by doświetlić modelkę bo te zdjęcia są takie szaro-bure niestety. Poza tym nie wiem jak przygotowujesz je do wrzucenia na www? Czy przeostrzasz je? bo sprawiają wrażenie niezbyt ostrych. Jakim popełnione?
Aha no i moje uwagi proszę traktować z przymrużeniem oka:P bo sam muszę dużo nauczyć się jeszcze;)
nie jestem pewien co widzisz u siebie na , ja niestety mam starego crt, lg flatron ez t710ph, do tego nie za dobrze juz dzialajacy :/
5-tka u mnie np jest bardzo ostra, nawiasem mowiac moje ulubione zdjecie to 3-jka i 5-tka, a kolory ma 5-tka takie nie z blednego balansu bieli, ale dla tego ze po prostu takie chcialem, fakt ze wolalbym zeby nosek sie pokrywal kolorem z policzkami ale nie wiem jak to skorygowac w ps, przy podkrecaniu koloru bardziej poszlo na nosek.
Co do szóstki to raczej tez nie jest przypadkowa, sam ogladam tutaj wiele galeri i jak widze w kazdym temacie takie same kadry to juz mi sie dalej ogladac nie chce, mysle ze trzeba robic oryginalne zdjecia,i miec wlasne zdanie a kazdy wyrazi tylko swoja opinie ktora przyjmuje, co do 7-tki to tez sie tyczy. jedynie kolory nie wszędzie są takie jakie bym chciał, ale to kwestia braku umiejetnosci dobrej korekcji w psi-e, bede musial nad tym jeszcze popracowac
dziekuje za opinie pozdrawiam