Witam
Czy jest ktoś kto zrobił taki update obiektywu jak w tytule i mógłby podzielić się opinią odnośnie tej przesiadki? czy się opłacała , itd
Wersja do druku
Witam
Czy jest ktoś kto zrobił taki update obiektywu jak w tytule i mógłby podzielić się opinią odnośnie tej przesiadki? czy się opłacała , itd
to raczej downgrade bo wersja zmiennoświetlna jest lepsza optycznie.
Może jest lepsza od starego 70-210, ale nie ma takiej możliwości, żeby była lepsza od obecnej elki 70-200mm.
Według mnie update może się udać ale i tak będzie wyraźnie odstawał od "L".
Jedyne wyjście kupić 70-200 L??
sory mój błąd zamuliłem :-D
Nie zauważywszy literki L mój mózg sam podpowiedział, że chodzi o 70-210/f4 :-P
L jest cięższa i droższa i tu koniec minusów :-P Z plusów ma wewnętrzne ogniskowanie, FTM, jest wytrzymalsza, USM możliwe, że jest szybszy ale i tu i tu jest pierścieniowy. No i L f4 jest baaardzo ostra(lekko ostrzejsza od 2.8 przymknietej do 4) :-D
Jak masz kasę to bierz - zawsze jeszcze dodatkowy lans na białą lufe :-D
P.S. taka anegdota :-P
Robiłem zdjęcia na komunii córze chrzestnego, no i przed kościołem sporo rodziców z aparatami. Ja akurat miałem 40D i jeszcze tamrona i jeden z rodziców wyraźnie się puszył 40D z 70-200/4, robił podchody do mnie żeby się lansować(podchodził, się zacieszał i się bawił specjalnie tą "L", raz mnie nawet nią szturchnął, niby niechcący :lol:) wyobraźcie sobie jego zgaszoną i zdziwioną minę jak wyjąłem moją 2.8 :-D jakoś się już tak nie woził :-P
Wiecie co........ nie będę pisał rano..... Przepraszam za wprowadzenie zamieszania na forum....
Pozdrawiam