Wydzielone z: http://canon-board.info/showthread.php?t=4542
no to masz na pocieszenie - wyszedłem przed dom i cyknąłem specjalnie dla ciebie ;)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
sorry za jakość :roll:
Wersja do druku
Wydzielone z: http://canon-board.info/showthread.php?t=4542
no to masz na pocieszenie - wyszedłem przed dom i cyknąłem specjalnie dla ciebie ;)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
sorry za jakość :roll:
Dzis ide nad Wisle i na most specjalnie na lysego polowac... niestety tylko 200+1.4x+1.6x bede mial :?Cytat:
Zamieszczone przez mxw
I jak efekty? Ja stałem na balkonie i chciałbym mieć "tylko" to co Ty ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Niestety mam tylko marnego Tamrona:
Hmmmm...Cytat:
Zamieszczone przez GoTo
No to i ja swoj ksiezyc wrzuce (Sigma 70-200 2.8 ):
Zupelnie inna kolorystyka... ja swoje zdjęcie zrobilem w ostatnią środę (tuż przed 21).
To zalezy zarowno od polozenia ksiezyca jak i ustawienia balansu bieli w aparacie. Mi sie automat sprawdzil - wyszedl taki jakim go moje oczy widzialy. Taki jak twoj wyszedl by mi gdybym ustawil na "Daylight".Cytat:
Zamieszczone przez chase
No Viteza fotka to żyleta w porównaniu z pozostałymi...
Tylko siakieś takie kadry centralne jakby... :mrgreen:
się nie czepiaj, tej :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Silent Planet
mój sprzęt to był фoτo снайпер + weixdorf x2, co z natury nie łapie ostrości przy ∞ :cry:
poza tym kadr nie był centralny
Po raz pierwszy z powodu takiej a nie innej zawartosci kadru (malo detali, jeden element) odwazylem sie uzyc "antyfiltrowej" wartosci USM = 300% / 0.3 / 0 . Potem jeszcze ok 100/0.6/0 po zmniejszeniu.Cytat:
Zamieszczone przez Silent Planet
Tak wiec moze stad zyleta ? ;)
Phosze - mniej centralny :Cytat:
Tylko siakieś takie kadry centralne jakby... :mrgreen:
a to moja fota, wykonana dnia 18-sierpnia b.r.
(lens 100-300 USM/4.5-5.6@8.0, 1/125s, 300mm, statyw)
opcje USM: radius=0.1, amount=1.0, threshold=0.0
i jeszcze jedno: Vitez, kiedy robiles swoje zdjecie? te, ktore tu pokazales - bo widze u Ciebie jakby Ksiezyc nie z okolic 20-go sierpnia... wszystkie inne (pokazane w tym watku, te calosciowe) pokazuja ta sama strone Ksiezyca, a u Ciebie lekko juz obrocona....wiec?
EDIT: zmienilem fotke na B&W - zwiekszyl sie kontrast i przy tych samych param. USM zdjecie jest ostrzejsze