mam pytanko -zamierzam kupić stałkę 24mm f1.4 i są dwie wersje-jedna od drugiej dużo droższa-pytanie -opłaca się dołożyć kasy na tą nowszą wersję ?
Wersja do druku
mam pytanko -zamierzam kupić stałkę 24mm f1.4 i są dwie wersje-jedna od drugiej dużo droższa-pytanie -opłaca się dołożyć kasy na tą nowszą wersję ?
Jeżeli CA jest dla Ciebie ważnym wyznacznikiem jakości obiektywu i onanizujesz ;)))) się oglądając sample na 1.4 to zapewne warto!
Przynajmniej z moich doświadczeń z wers.I i sampli zauważonym na necie z wersji II.
ważne!!! ja używam wers. I na cropie i to ze słabym AF (wiec o celności nie będę się rozpisywał)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
no i jeśli jesteś w okolicach Krakowa to dam pomacać wersji I
pzdr ;)
ja tydzien temu kupilem wersje pierwsza, rzecz jasna uzywke w przyzwoitej cenie, obecne ceny za nowe sztuki za obydwie wersje sa kompletnie nie z tej ziemi, szczegolnie dotyczy to wersji drugiej, po prostu kosmos, wedlug mnie sie nie oplaca kupowac obu szkiel nowych w tej chwili a szczegolnie wlasnie owej wersji drugiej, no chyba ze zarabiasz na fotografii i wiesz ze zakup Ci sie zwroci
jest już taki temat
Dzięki wszystkim za udział w polemice-przemyślę jeszcze
A Ty użyj Punktu 7. Regulaminu: http://canon-board.info/announcement.php?f=21&a=3 .
Moje pytanie było powodowane tym punktem, nie tym że nie znalazłem :roll: .
Linki podane, zamykam.