Interesuje mnie opinia na temat Tamrona 200-400 f 5.6 szczególnie cenne uwagi urzytkowników
Wersja do druku
Interesuje mnie opinia na temat Tamrona 200-400 f 5.6 szczególnie cenne uwagi urzytkowników
nikt niema z Szanownych Kolegów takiego Tamrona i nikt jeszcze sie niespotkał? conajmniej dziwne
Zobaczyłeś na allegro i się gorączkujesz. Szkło mało popularne, w necie mało recenzji..
włąśnie dlatego pytam bo nic niemogłem znaleść, wielkie dzięki za wypowiedź
Mój kolega miał to do fotografowania przyrody kilka lat.Cytat:
Zamieszczone przez gr86
bardzo sobie chwalił zrobił nim naprawdę dużo zdjęć.
Sprzedał to za kilkaset złotych swego czasu.
jego zdjęcia są na www.foto.net.pl te robione z 2004 roku praktycznie wszystkie tym obiektywem bo nie miał innego.
zacytuje opinie jednego z urzytkowników tego tamrona:
Co do ostrzenia to ostrzy dosyc dobrze to znaczy łapie ostrośc nawet w trudniejszych warunkach oświetleniowych gorzej z szybkością nie jest to demon szybkości może mam wysokie wymagania ale mam sigme 28-70 f 2.8 i w porównaniu z nią to jest wolny ale nie narzekam. Kolory bardzo łądne i żywe zniekształceń też większych nie zauważyłem. No i jak na taki zakres ogniskowych dosyć jasny. Obudowa metalowa zoomowanie suwne a nie obrotowe więc musiałem się przyzwyczaić no i działa z cyfrakami. Ogólnie jestem zadowolony No i najwieksza zaleta że z Minoltą 7d to on ma max 600mm ze światłem 5.6 a to już całkiem niezle jak na amatorki sprzęt. Wiem ze już nie jest produkowany ale 3 lata temu kosztował 2-2,2 tys zł.
Podsumowując jestem z niego zadowolony mimo masy i gabarytów