Mam do was pytanko jako do doświadczonych użytkownikow:) Obecnie jestem posiadaczem takiego zestawu C 40d, Tamron 17-50, Canon 70-200 f/4, Canon 50 f/1,4 od tego roku wraz z kumplem otworzyliśmy biznes ślubny. Zastanawiam się nad jakimś sensownym obiektywem do naszej dzialalności. Wiem że jest mase wątkow na ten temat, ale tu problem jest troszke bardziej zlożony bo oprocz ślubow sprzet wykorzystuje do focenie krajobrazow. Tamron jest naparwde ok, ale ma pare wad które mnie osobiście denerwuja, ostry od f/4, wolny, zawodny AF w trudnych warunkach. Pod uwage biore 2 obiektywy, C 24-105 i c 17-55. I tu pytanie, czy podczas focenia ślubu brak szerokiego kata w 24-105 bardzo daje się we znaki?? Bo jeżeli chodzi o 17-55to wszystko byloby idealnie, ale cena jest masakryczna obecnie!!! Zastanawiam się nad sprzedaża 70-200 (bo bez Is to i tak w smie jest malo uzyteczny przy tego rodzaju imprezach, a wykorzystuje go sporadycznie) i kupnie wlasnie 24-105 i wtedy zostałby mi 17-50 do krajobrazów....