Jaka lampa do 10D i EF24-70mmL
Zastanawiam sie na Metzem... Canona lampy dwa razy drozsze, nie wiem czy warto przeplacac jezeli warto to prosze o argumenty.... ewntulanie moze ktos zna sztuczke jak oszukac lampe wbudowana w body :lol: bo nie kryje swoim blyskiem przy 24mm i wychodza paskune cienie :evil:
Re: Jaka lampa do 10D i EF24-70mmL
Cytat:
Zamieszczone przez PiT
Zastanawiam sie na Metzem... Canona lampy dwa razy drozsze, nie wiem czy warto przeplacac jezeli warto to prosze o argumenty
http://forums.dpreview.com/forums/forum.asp?forum=1019
Wyszukaj sobie o lampach Metza :roll: .
Cytat:
Zamieszczone przez PiT
jezeli warto to prosze o argumenty....
Według mnie tylko 550EX. Argumenty (mogę coś pomylić nie mam dSLR, narazie :D )
Tylko 550* w połączeniu z jedną z funkcji użytkownika (cf) może wspomóc automatykę ostrości jednocześnie NIE wyzwalając błysku. Mnie tylko to już by skłoniło do odrzucenia innych, ale ja się nie znam.
pozdrawiam,
g3
ps. Gratuluje szkła. Zadowolony jesteś z ostrości na 2.8@24 :?:
* Jeżeli się mylę niech ktoś mnie poprawi.
Cytat:
Zamieszczone przez gietrzy
Tylko 550* w połączeniu z jedną z funkcji użytkownika (cf) może wspomóc automatykę ostrości jednocześnie NIE wyzwalając błysku. Mnie tylko to już by skłoniło do odrzucenia innych, ale ja się nie znam.
pozdrawiam,
g3
* Jeżeli się mylę niech ktoś mnie poprawi.
Mylisz sie. Z 420EX tez bez problemu mozna ustawic opcje w aparacie "emits/does not fire" . Za to 550EX ma mozliwosc ustawienia tej opcji samodzielnie w sobie czyli jesli body aparatu nie ma takiej funkcji (np 300D) to nadal moze dzialac tylko wspomaganie AF a nie blyskac, natomiast jesli body aparatu ma taka funkcje (10D) to kazda lampa ze wspomaganiem AF bedzie obslugiwac ta funkcje (np 420EX) prawidlowo z 10D.