ja sie maja wzgledem siebie te dwa szkla...pomijam 24 i 28 mm na szerokim koncu...bardziej chodzi mi o kwestie jakosci przy uzyciu z eosem 10D...roznica w cenie dosc znaczna...
Wersja do druku
ja sie maja wzgledem siebie te dwa szkla...pomijam 24 i 28 mm na szerokim koncu...bardziej chodzi mi o kwestie jakosci przy uzyciu z eosem 10D...roznica w cenie dosc znaczna...
Było... w skrócie: jeśli znajdziesz dobry egzemplarz 28-70, to bierz - różnica w jakości niewielka.
Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami. Poszukaj dobrego egzemplarza 28-70/2.8L a będziesz zadowolony tak jak ja :grin:Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Żeby nie być gołosłownym to jest fotka przy f/2.8, pomniejszona i lekko skompresowana (ale jeżeli jesteś zainteresowany to wrzucę gdzieś full size):
A to jest porównanie z 50/1.4 przy f/2.8
Powiedzcie krótko dlaczego trudno kupić dobry egzemplarz 28-70 czy 24-70?
Był kiedyś wątek w tym temacie - cześć obiektywów żle współpracuje z cyfrówkami - pomimo iż powinno dobrze - dlatego trzeba testować bo teoria teorią a praktyka i tak swoje. Z analogiem brak problemów
Pamiętam tę dyskusję nt 24-70 L i odsyłania do serwisu, to ponoć pomagało. Swoją drogą Canon mógłby poprawić tę serię szkieł.
Hmm, czy to nie Ty ostatnio broniłeś (przy okazji 70-200) tezy, że "sprzedaję za ile mam ochotę, jak komuś nie pasuje, to niech szuka gdzie indziej"? :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
A może 24-70 jednak? A nuż dobra sztuka... :-)Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=5004
Tak się składa że jest dobra :) Gdybym nie musiał to bym się nie pozbywał...Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Corwin
Czy mógłbyś wrzucić mi sampla na arkan(wywal_to)@arkan.net.pl - unedited f2.8 przy 24 i 70mm? Bedę zobowiązany, bo jakoś nikt z włascicieli "dobrych" 24-70 nie chce pokazać sampla :-(Cytat:
Zamieszczone przez Corwin