Proszę posiadaczy tego statywu o opinie na jego temat, głównie dot. stabilności oraz oczywiście wszystkiego innego co wiąze się z użtkowaniem tego modelu. Niestety trzyma mnie kasa i pewnie na frotke 055 z jakąś głowicą nie uzbieram.
Wersja do druku
Proszę posiadaczy tego statywu o opinie na jego temat, głównie dot. stabilności oraz oczywiście wszystkiego innego co wiąze się z użtkowaniem tego modelu. Niestety trzyma mnie kasa i pewnie na frotke 055 z jakąś głowicą nie uzbieram.
Cześć,
Używam tego modelu z powodzeniem - wykonanie i stabilność bardzo dobre, przetrwał też już jedną podróż lotniczą w luku bagażowym i oprócz małego zadrapania nic mu się nie stało. W zestawie jest pokrowiec. Ogólnie myślę, że w tej cenie jedna z lepszych propozycji.
jak kupowałem statyw dla siebie to poszedłem (pojechałem hihi) do sklepu bo chciałem sprawdzić tego Slika. Sprawdziłem, obok była Ftorka 055 ProB, też sprawdziłem... i z miejsca kupiłem Frotkę. Slikowi niczego nie brakowało ale Frotka wygrała u mnie pod każdym względem. I mimo niemałej różnicy cenowej kupiłem Frotkę. Ale wielu ludzi używa Sliki i są bardzo zadowoleni :) Więc jeśli braknie pieniążków - Slik na pewno będzie dobry.
Kamil, jesli miałeś w ręku oba to powiedz dokładnie:-D dlaczego własnie frotka? czy tylko miłość od pierwszego... czy jakiś praktyczny powód?:-D musze brać pod uwage, że nie potrafie robić takich fotek jak Ty:-D ani w takie góry nie chodze..
tu jest taki fajny watek o slikach, w sam raz na takie pytania :mrgreen: :twisted: - http://canon-board.info/showthread.p...ighlight=slick
Dobra dobra ;)
To było 2 lata temu więc już dokładnie nie pamiętam :(
Slik wydał mi się cięższy i wydał mi się ciut mniej stabilny... Oczywiście to było ok 20 minut spędzonych w sklepie przy sprawdzaniu obu statywów... No po prostu mając w ręce Manfrotto wydał mi się jakiś lepszy :)
A, że finanse mnie nie ograniczały zbytnio tak więc wybrałem Frotkę.