Witam,
Ponizej zamieszczam fotki z miejsca w ktorym ostatnie kilka lat przyszlo mi spedzic czyli szkocji:)
Zapraszam do komentowania
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Wersja do druku
Witam,
Ponizej zamieszczam fotki z miejsca w ktorym ostatnie kilka lat przyszlo mi spedzic czyli szkocji:)
Zapraszam do komentowania
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Bardzo dobre fotki. 4 najlepsza. Na 7 wyczyść rogi, bo ta winieta brzydko wygląda:)
przychodzi mi do glowy tylko jedno slowo: wow!
wspaniale zdjecia ;)
1,2,7 to hdr'y?
Jeszcze jedno.
8.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
dzieki :)
Nie to nie sa HDRy, szczeze to nienawidze HDR bo wyglada masakrycznie, nawet dobrze zrobiony. Ja lekko poszerzam rozpietosc tonalna fotek za pomoca DRI:) Czyli kilka ekspozycji w bracketingu i mozolna praca na warstawach:) Moznaby sie pokusic o filtry polowkowe ale nie chce byc ograniczony filtrem i tym co on zrobi.
Bardzo fajne foty, zwłaszcza #5.
#2 można by troszeczkę podprostować, #4 nieco odstaje (ciekawy temat, ładnie naświetlony ale kompozycja dość miałka) a na #7 warto by wyszopować ten kawałek winietki.
Nie wiedzialem, ze technike poszerzania zakresu tonalnego mozna podzielic na HDR i DRI.
Jezeli tak, to ja mam podobne zalozenie - naturalniej wyglada lekkie poszerzenie zakresu tonalnego np. przez wywolanie rawa z roznymi ekspozycjami, niz tradycyjny HDR ;)
Sam bardzo czesto korzystam z DRI - metoda ta jest wygodna i nie zachodzi koniecznosc stosowania filtrow :D
Ostatnie zdjecie rowniez bardzo dobre :) generalnie good-job!
Szkoda, ze tylko czesc zdjec zachowala exify..
1 i 7 mnie urzekło, no i 8 świetne
O technicznej stronie sie nie wypowiadam, bo za cienki Bolek ze mnie. Natomiast sporo w życiu pojeździłem po Szkocji :-) i bardzo mi się podobają zwłaszcza 4, 6 i 7 - naprawdę oddają klimat... 8 bardzo mi sie podoba jako zdjęcie, ale takie samo można by zrobić na plaży w Jastrzębiej Górze ;)
No i na 7. jest prawdziwe, szkockie niebo - bo na pozostałych jakoś podejrzanie ładna pogoda, jak na te tereny. Napisz, proszę, gdzie dokładnie robiłeś te zdjęcia. Czy 4. To północne wybrzeża? Okolice Ullapool?...
fotki na plazy to moj konik:)
Dzieki za cieple slowa wszystkim ktorzy sie wypowiedzieli:)
Nr 4 to polnocne wybrzeza ale nie na tym cyplu gdzie jest Ullapool i za Inverness tylko okolice Banff, Portsoy, juz nie pamietam dokladnie jak sie ta miejscowosc nazywala. Niezle miejsce na zachody wogole. Co do slonecznej pogody to tak od kwietnia do pazdziernika nie ma co narzekac na brak slonca czasami. Niebo tutaj jest niesamowicie blekitne, w polsce o dziwo tego nie uswiadczysz, no i ta przejrzystosc powietrza, cos niesamowitego. Troche zima tego roku daje po dupie, bo i wielkie mrozy i kupa sniegu no ale, to skandynawia praktycznie wiec czego sie spodziewac:)
Reszta zdjec robiona na wyspie Sky i na Aberdonskiej plazy.
Aaa, czyli wschodnie, a nie zachodnie rejony :-)
"Czasami" to celne określenie ;-)Cytat:
Co do slonecznej pogody to tak od kwietnia do pazdziernika nie ma co narzekac na brak slonca czasami.
Skye... Moja wielka miłość :-) Ech, rozmażyłem się....Cytat:
Reszta zdjec robiona na wyspie Sky i na Aberdonskiej plazy.